Jag anpassar mig
Efter en snabb inventering i frysen insåg jag att vi hade kvar några frysta laxfiléer jag köpte i mataffären för ett tag sedan då det var bra pris på dessa. Som jag skrivit förut köper jag i princip bara hel, färsk laxfilé men det billiga priset hade lockat mig. Lika bra att äta upp dessa. Inget fel på smaken, men inget slår färsk, hel filéead lax, så är det bara.
Idag anpassade jag laxen efter ett önskemål från de övriga familjemedlemmarna. Jag gillar att ugnsbaka lax med någon typ av topping, typ pesto, fetaost eller liknande ovanpå. Som omväxling har det efterfrågats mer neutral lax med sås/tillbehör på sidan. Varför inte!
Jag la laxfiléerna i en ugnssäker form, saltade och pepprade och penslade med citronsaft. In i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Till laxen serverade jag en skagenröra, ris och grönsaker. Det var riktigt gott det med. Kul med omväxling om inte annat! Gustaf fullkomligt älskade skagenröran. Han ville bara ha mer och mer. Han erbjöd sig till och med att ta mer ris bara han fick mer röra. Bra betyg (fast den var allt annat än hemgjord – här pratar vi färdig på burk från Koster).
Senaste kommentarer