Bekväm lammfärsgratäng

Jag följer en hel del andra bloggar. Vi är många som går på samma events och får samma produktprover så variationen är inte alltid så stor. Många har skrivit om Arlas färskostnyheter och lagat till en lammfärsgratäng som lät och såg riktigt god ut. Jag blev så sugen att jag googlade upp recptet på Arlas hemsida, köpte ingredienserna och lagade till detta till middag idag. Man blir verkligen påverkad och inspirerad av bloggar!

Gratängen var verkligen lika god som den såg ut. Den blev fantastiskt krämig av färskosten (trots att den bara har en fetthalt på 17%) och fick god, lite exotisk smak av den fruktiga curryn. En del av potatisen böt jag ut mot sötpotatis och det gav ytterligare en lätt sötma som höjde rätten ytterligare ett snäpp. Jag tog 800 g lammfärs istället för 400 g.

Den här rätten gick snabbt att laga och då den var riktigt god fungerar den lika bra till fest som till vardags. Den går utmärkt att förbereda och det är oerhört smidigt med allt-i-ett mat! Alla tummar upp!

Lammfärsgratäng, 4 port

400 g lammfärs
1 gul lök
1 tsk smör
1 burk konserverade körsbärstomater på burk
200 g Arla Köket färskost fruktig curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
600 g kokt skivad potatis

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i smör. Rör ner tomater och färskost. Smaka av med salt och peppar. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min. Servera med sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *