Johnnys Julsenap
*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga åsikter och bilder är mina egna, inget betalt samarbete ***
Häromdagen gjorde jag hemgjord senap för första gången. Otroligt lätt att göra och verkligen magiskt gott! Johnny’s sötstarka senap är annars min stora favorit när det kommer till senap. Förra året utökade Johnny’s sitt sortiment med en kryddig julsenap som för många blev en favorit på julbordet. Nyheten sålde slut i butik långt innan jul. I år gör därför Johnnys Julsenap comeback.
Johnnys julsenap är smaksatt med de klassiska julkryddorna nejlika, kardemumma, muskot och kanel. Den har en grov och kornig konsistens. Den både smakar och doftar jul.
Förutom att användas till maten på julbordet är julsenapen perfekt att använda vid griljeringen av julskinkan. Ett annat tips är att använda senapen som bas i en hemgjord senapssill. Tänker själv testa receptet nedan. Verkar lätt att tillaga och kommer säkert smaka fantastiskt gott!
Johnny’s Julsenapssill
• 300 gram inlagd sill
• 1 dl Johnny’s Julsenap
• 4 msk socker
• 1 tsk salt
• 1 dl rapsolja
• 3 msk vatten
• 2-3 msk vitvinsvinäger
• 0,5 dl hackad dill
1. Sila bort lagen från sillen
2. Mixa Johnny’s Julsenap med socker, salt och vinäger
3. Tillsätt olja, lite i taget under omröring
4. Tillsätt vatten, dill och sill och blanda väl
5. Kyl senapssillen i cirka ett dygn innan servering
Älskar Johnys julsenap kram