Julstök i godan tid
I helgen har det julbakats så det stått härliga tid. Jag har gjort två sorters ischoklad, en med apelsinsmak och en vanlig (200 g ljus choklad, 100 g kokosfett, ev 1 tsk finrivet apelsinskal), en omgång wienernougat (250 g nougat, 125 g mörk choklad, 100 g flagad mandel. Rosta mandeln i torr stekpanna. Finhacka chokladen och låt den smälta tillsammans med nougaten i vattenbad. Blanda i mandeln. Häll i avlång form klätt med pakplåtspapper. Låt stelna några timmar), två omgångar knäck (1 dl socker, 1 dl ljus sirap, 1 dl grädde, 1/4 dl finhackad sötmandel som får koka ihop utan att röras om i 10-15 minuter, för att kolla om de är klara – gör kulprovet, dvs häll ner några droppar knäck i ett glas med vatten och kan man forma det till en kula så är knäcken klar) och en omgång Rocky Road. Vi har redan ätit en hel massa av godiset och även gett bort en del när vi gått iväg på glöggmingel/middag men lite finns det kvar hoppas vi till jul. Annars är det bara att göra mer!
Det bakades även en omgång Makalösa. De mest populära kakorna förra julen!
Tack för receptet!