Julstök i godan tid

I helgen har det julbakats så det stått härliga tid. Jag har gjort två sorters ischoklad, en med apelsinsmak och en vanlig (200 g ljus choklad, 100 g kokosfett, ev 1 tsk finrivet apelsinskal), en omgång wienernougat (250 g nougat, 125 g mörk choklad, 100 g flagad mandel. Rosta mandeln i torr stekpanna. Finhacka chokladen och låt den smälta tillsammans med nougaten i vattenbad. Blanda i mandeln. Häll i avlång form klätt med pakplåtspapper. Låt stelna några timmar), två omgångar knäck (1 dl socker, 1 dl ljus sirap, 1 dl grädde, 1/4 dl finhackad sötmandel som får koka ihop utan att röras om i 10-15 minuter, för att kolla om de är klara – gör kulprovet, dvs häll ner några droppar knäck i ett glas med vatten och kan man forma det till en kula så är knäcken klar) och en omgång Rocky Road. Vi har redan ätit en hel massa av godiset och även gett bort en del när vi gått iväg på glöggmingel/middag men lite finns det kvar hoppas vi till jul. Annars är det bara att göra mer!

Det bakades även en omgång Makalösa. De mest populära kakorna förra julen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Nacéra skriver:

    Tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *