Njuta av god mat och fantastisk utsikt till lunchen

Njuta av god mat och fantastisk utsikt till lunchen!

Njuta av god mat och fantastisk utsikt till lunchen!

M/S Prins Carl Philip

M/S Prins Carl Philip

Finns det något bättre än vardagslyx? Vardagslyx kan vara olika saker för olika personer och även för samma person beroende på tillfälle och/eller var i livet man befinner sig. Nu när vädret äntligen ser ut att visa sig från sin bästa sida skulle jag vilja rekommendera vardagslyxen att njuta av god mat och fantastisk utsikt till lunchen (eller middagen om man så vill). Ut och åk båt i Stockholms vackra skärgård. Har du ingen egen båt rekommenderar jag en tur med Strömma. Jag var i veckan, precis som förra året, medbjuden på en premiärkryssning ombord på den anrika båten M/S Prins Carl Philip inför den nya säsongen som precis har startat. Det var en lunchkryssning till Drottningholm genom den natursköna Mälaren.

Affärsområdeschef Peter och marknadschef Cecilia från Strömma bjöd in till premiärtur för säsongen.

Affärsområdeschef Peter och marknadschef Cecilia från Strömma bjöd in till premiärtur för säsongen.

Det var varmt, solen strålade, himlen vackert blå och det glittrade i vattnet. En helt magisk dag för en tur på sjön. Med på premiärturen var affärsområdeschef Peter och marknadschef Cecilia från Strömma samt programledarna Ola och Andreas från Matpodden. Vi hade även sällskap av fartygets nya kock. I år är det den välmeriterade stjärnkocken KC Wallberg som är traktör ombord på M/S Prins Carl Philip samt S/S Drottningholm. KC Wallberg driver bland annat anrika restaurang Gubbhyllan på Skansen.

Välmeriterade stjärnkocken KC Wallberg

Välmeriterade stjärnkocken KC Wallberg

KC Wallberg och hans team.

KC Wallberg och hans team.

KC Wallberg har en stark tro på naturen. Mat ska vara fri från konstiga tillsatser. Han hämtar sina råvaror från noga utvalda odlare och uppfödare som delar hans syn på etisk djurhållning och hållbart jordbruk. KC använder gärna vilt från skog och sjö i sin matlagning. Allt är såklart ekologiskt och all fisk är MSC-märkt. Allt som serveras är dessutom egengjort från grunden.

Salad-in-a-jar

Salad-in-a-jar

Ombord väljer man en färdigkomponerad meny eller rätter från à la carte-menyn. KC gillar grönsaker och grönt så samtliga rätter utgår från detta. Redan när man sätter sig till bords får alla en salad-in-a-jar. En mycket god och fräsch sallad serverad på ett modernt sätt i burk. Man serveras välsmakande nybakat bröd med saltat smör.

All dryck som serveras är ekologisk. Helt i enlighet med KCs filosofi finns ingen läsk att beställa in. Inte ens till drinkarna. De som vill ha alkoholfri läsk- och måltidsdryck kan istället välja bland olika smaker på hemgjord saft och från detta koncentrat blanda sin egen bubbelsaft. Jag testade bubbelsaft med björnbärssmak och den var supergod!

Lerpottasill

Lerpottasill

Till förrätt serverades vi Lerpottasill. Det är skivor av färskpotatis toppat med skivat gårdsägg, matjessill och örtsallad. Till detta skirat smör. Jag har aldrig gillat matjesill och pillade först bort denna från min förrätt. Men jag gav den en chans och vilken tur det var! Det skirade smöret gav sillen en helt annan smakbild. Rätten var verkligen jättegod!

Farsans abborre

Farsans abborre

Till huvudrätt fick vi njuta av Farsans abborre. En rejäl bit stekt fisk serverad med dillsallad, salladslök, färskpotatis och en sås på gräddmjölk, vitt vin och muskotnöt. Vilken fantastisk rätt!  Fisken var oerhört smakrik och god, potatisen perfekt kokt med underbar smak och såsen to-die-for. Jag tog extra bröd för att suga upp sista dropparna av såsen. MUMS! Tänk att fisk kan vara så gott.

Trio på choklad

Trio på choklad

Efterrätten gick verkligen inte av för hackor. Vi fick njuta av Trio på choklad. En gudagod chokladbakelse i tre konsistenser med brownie i botten, chokladkräm i mitten och mousse på toppen. Till detta hemgjord glass gjort på gräddmjölk, äggula från KRAV-märkta ägg samt socker. Denna glass var smaksatt med svensk fläder och smakade precis som glass ska smaka! Vanilj- och citruslag och färska bär satte pricken över i.

Nere i köket på M/S Prins Carl Philip

Nere i köket på M/S Prins Carl Philip

Jag har alltid varit nyfiken på hur det ser ut i köket ombord på Strömma-båtarna och för första gången fick jag följa med ner och in. Det var riktigt kul att se!

Turen med M/S Prins Carl Philip tar ca 2 timmar genom oerhört vackra omgivningar. Man blir helt hänförd över hur vackert Stockholm är. Inte minst från vattnet! För den som önskar finns det möjlighet att kliva av och besöka Drottningholm och ta en senare avgång tillbaka. Ska tilläggas att vill man bara ta en fika eller äta något lättare finns det även ett mindre café ombord där det säljs dryck, mackor, bullar och kakor.

Jag kan varmt rekommendera er att ta en lunchkryssning eller middagskryssning med Strömma och njuta av en unik matupplevelse, fantastisk service och underbara omgivningar. Jag har svårt att tro att någon blir besviken. Det finns något för alla smaker!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *