Kall löparrunda

Jag har ett pressat schema idag så den enda träningen jag skulle hinna med var ett löppass på morgonen. Jag vaknade i ottan och solen sken från en klarblå himmel. Jag drog på mig korta shorts och en kortärmad tröja och gav mig ut.

Luften var kall och krispig. Först kändes det skönt men jag lovar att under de 50 minutrarna löparrundan varade blev framför allt mina händer kallare och kallare och stelare och stelare. Även benen påverkades i hög grad av kylan. Det gick trögare och trögare att springa. När jag kom hem igen kom jag nästan inte in i huset. Mina händer var helt stelfrusna och att få fram nyckeln, sätta in den i låset, vrida runt och sen öppna dörren var en kraftansträning som heter duga. När jag väl kom in var det direkt in i en varm dusch som gällde (att få av sig kläderna var inte helt lätt det heller) och efter 10 minuter hade jag fått tillbaka rörligheten i kroppen igen. Huga.

Det var inte ens 10 grader ute. Det börjar bli kallt. Dags att börja inse att hösten närmar sig och att man måste klä sig därefter. Inte bara kolla ut och se, aha solen skiner, alltså varmt ute. Kolla även termometern!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Emmy skriver:

    Det värsta är att det snart blir mörkt så tidigt. Jag tycker det är otäckt att springa då. I våras skedde ett våldtäktsförsökt mitt på dagen i ett stort motionsspår här. Fy…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.