In the baking!
Det finns vissa godsaker som jag verkligen tycker hör julen till. Bara för att nämna några är det lussebullar, pepparkakor, korintkakor, wienernougat och knäck. Dessa ser jag alltid till att göra själv varje år. Finns det något godare än hemgjort?!
I förra veckan fick jag hem jag en välfylld korg från Becel och Milda som ville önska Glad Advent. Korgen innehöll ingredienser till Janssons frestelse och saffranssnittar. När jag kollade närmare på receptet på saffranssnittar såg jag att det inte skiljde sig så mycket från receptet på korintkakor. Jag bestämde mig därför för att omvandla saffranssnittarna till korintkakor. Jag böt ut russin och aprikoser mot korinter och la till lite hackad mörk finchoklad för en extra touch på det hela.
Resultatet blev fina, spröda, gula korintkakor med touch av saffran och choklad. Oh my, huuuur goda som helst! Dessa bara måste ni baka!!! Synd bara att det blev så några kakor av receptet. Ett tips är att göra dubbel sats på en gång.
0,75 dl strösocker
100 g Becel Gold Margarin
2 msk ljus sirap
1 pkt saffran
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
1-2 msk vatten
0,5 dl russin
0,5 dl strimlade, torkade aprikoser
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser utom russin och aprikoser. När degen är väl blandad, knåda in torkade frukten i degen. Dela degen i 3 delar och rulla till rullar. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Tryck till lite lätt på rullarna, grädda 15-17 minuter. Tag ut dem från ugnen och skär i sneda remsor. Tips:Du kan använda vilka torkade frukter som helst till det här receptet. Det är också gott att tillsätta lite grovt hackad choklad.
gud så mumsigt! de är så mysigt å baka, får ta å baka snart ^^
Det låter himla gott! Var så förvånad i somras när ingen visste vad korinter var, åt alltid färska korinter i trädgården som liten 🙂