Kryssningshelg

I helgen har det varit totalt bloggfritt för mig. Vi har varit iväg på en 40-timmars kryssning till Tallinn tillsammans med delar av Mattias familj. Mycket trevlig helg med god mat (i mängder) och trevligt sällskap.

Vi tog buffé båda kvällarna ombord och frukostbuffé båda morgnarna. Kvällsbuffén var väldigt fin och god där mina favoriter blev räkor, lax (gravad, rökt och ugnsbakad), revbensspjäll, lökringar, glass, ost och fikonmarmelad. Frukosten var bland den sämsta jag ätit på någon kryssning. Dåligt utbud av bröd och pålägg och de varma tillbehören var inte mycket att hänga i julgranen. Yoghurten, filen och flingorna var okej men inget extra fanns som tex färsk frukt och nötter.

Väl i Tallinn åkte vi först på en guidad sightseeingtur då jag var den enda som varit där förut. Talllinn är en jättefin stad med en skön blandning av gammalt och nytt. Sen åt vi en god lunch (jag åt ceasarsallad och Mattias estniska korvar med mos och rödlöksmarmelad) på stora torget och vips var det dags att gå till båten igen.

Det blev lite klassisk taxfree-shopping på båten i form av varsin leksak till barnen, smink, parfym, öl, sprit och vin och godis.

I övrigt var det härligt umgänge med varandra som gällde. Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig och lyckad helg. Det är skönt att ta små pauser i vardagen och åka iväg hemifrån. Man laddar batterierna på ett helt annat sätt än en helg på hemmaplan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Kryssning skriver:

    Vilket rederi åkte ni med?

  2. admin skriver:

    Med Tallink-Silja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.