Klassiska scones
Vi har haft gäster hemma hos oss hela helgen och det är viktigt för mig att alla känner sig välkomna och väl omhändertagna. Stor och god frukost med mycket att välja på med något för alla smaker är viktigt för mig och förhoppningsvis får det folk att trivas lite extra. Klassiska scones är något jag gärna bjuder på. Finns det någon som inte gillar det?! Varma med smör, god ost och god marmelad – mmm….!!! Bara tanken på det gör att det vattnas i munnen på mig! I lördags till bestod vår frukost bland annat av nybakta scones, surdegsbröd, vetekakor, hårt bröd, Bregott, tre olika sorters marmelader, ost, skinka, olivmortadella, ägg, grönsaker, olika sorters yoghurtar och fil (naturella och smaksatta), olika sorters flingor och müsli, gröt, mjölk, oboy, juice, te, kaffe, kaffe latte och en hel del annat smått och gott!
Klassiska scones, 4 kakor
4 dl mjölk eller yoghurt
100 gram smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölk eller yoghurt och rör ihop till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka i form av ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade och varma!
Senaste kommentarer