Semla overnight oats

Semla overnight oats original.

Semla overnight oats original.

Den här blev lite skakad på väg tillbaka till jobbet.

Den här blev lite skakad på väg tillbaka till jobbet.

Sååå god!

Sååå god!

På tisdag är det dags. Då är det fettisdagen. Jag har redan ätit tre ”vanliga” semlor i år, eller är det fyra, men kan äta hur många som helst. Älskar semlor! Jag gillar traditionella semlor bäst och det är också vad som kommer att serveras hemma hos mig på tisdag. Det hindrar mig dock absolut inte från att testa andra typer av semlor. Ombyte förnöjer. It’s Pleat semmelkollektion gav jag mer än godkänt. Semla overnight oats är, som de flesta andra också tycker, favoriten. Galet god! Har redan tryckt i mig två stycken på en vecka. Helt klart mer än värd både pengarna och tiden att ta sig till och från Drottninggatan.

Lätt att göra sin egen Semla overnight oats.

Lätt att göra sin egen Semla overnight oats.

Låt stå i kylen minst 4 timmar eller över natten.

Låt stå i kylen minst 4 timmar eller över natten.

Min hemmagjorda version av Semla overnight oats.

Min hemmagjorda version av Semla overnight oats.

Jag toppade med hemgjord granola och apelsin.

Jag toppade med hemgjord granola och apelsin.

Den blev ganska lik tycker jag!

Den blev ganska lik tycker jag!

Idag gjorde jag min alldeles egna Semla overnight oats efter It’s Pleat recept. Riktigt lätt att göra och smakar precis lika gott som den man köper. Alltså galet krämig och god! Nästan lika vacker blev den också, hehe! Perfekt som del av en god frukost eller som mellanmål.

Semla Overnight oats, 2-4 port

2 1/2 dl havregryn
1 msk linfrö
2 msk pumpafrön
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kardemumma
3 msk kokosflingor
1 1/dl rivet äpple
1/2 msk agave
3 1/2 dl havremjölk

Mandelkräm:
2 msk mandelsmör
8-10 urkärnade dadlar
1 dl kallt vatten
1 nypa salt
1 tsk malen kardemumma

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt agave, rivet äpple och havremjölk. Blanda noga för att undvika klumpar. Förvara i en lufttät burk i kylen över natten eller minst fyra timmar innan servering. Mixa alla ingredienser till mandelkrämen. När overnight oats stått till sig, toppa med mandelkräm och garnera med apelsinskivor, granola och flagad mandel.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.