Semla overnight oats
På tisdag är det dags. Då är det fettisdagen. Jag har redan ätit tre ”vanliga” semlor i år, eller är det fyra, men kan äta hur många som helst. Älskar semlor! Jag gillar traditionella semlor bäst och det är också vad som kommer att serveras hemma hos mig på tisdag. Det hindrar mig dock absolut inte från att testa andra typer av semlor. Ombyte förnöjer. It’s Pleat semmelkollektion gav jag mer än godkänt. Semla overnight oats är, som de flesta andra också tycker, favoriten. Galet god! Har redan tryckt i mig två stycken på en vecka. Helt klart mer än värd både pengarna och tiden att ta sig till och från Drottninggatan.
Idag gjorde jag min alldeles egna Semla overnight oats efter It’s Pleat recept. Riktigt lätt att göra och smakar precis lika gott som den man köper. Alltså galet krämig och god! Nästan lika vacker blev den också, hehe! Perfekt som del av en god frukost eller som mellanmål.
Semla Overnight oats, 2-4 port
2 1/2 dl havregryn
1 msk linfrö
2 msk pumpafrön
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kardemumma
3 msk kokosflingor
1 1/dl rivet äpple
1/2 msk agave
3 1/2 dl havremjölk
Mandelkräm:
2 msk mandelsmör
8-10 urkärnade dadlar
1 dl kallt vatten
1 nypa salt
1 tsk malen kardemumma
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt agave, rivet äpple och havremjölk. Blanda noga för att undvika klumpar. Förvara i en lufttät burk i kylen över natten eller minst fyra timmar innan servering. Mixa alla ingredienser till mandelkrämen. När overnight oats stått till sig, toppa med mandelkräm och garnera med apelsinskivor, granola och flagad mandel.
Senaste kommentarer