Kokosbollar

Barnen har sett en Laban-film där de bakade hemgjorda kokosbollar och igår fick de baka sina egna till lördagsfikat. Det togs fram mått, ingredienser och fixades och donades i köket. Blanda, blanda, rulla, rulla. När de var klara satte vi oss allihopa och smaskade i oss godbitarna. De hade lyckats riktigt bra!

Kokosbollar

100 g margarin eller smör
3/4 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe

Kokos eller pärlsocker till garnering.

Skär matfettet i mindre bitar. Blanda ihop matfett, socker, kakao, vaniljsocker och havregryn i en skål. Använd händerna eller en matberedare. Häll sist i kaffet och blanda tills det hela är en smet.

Rulla små bollar, ca 25 st. Rulla dom sedan i kokos eller pärlsocker. Låt ståkallt i minst 2 timmar innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.