Löjromspizza
Jag vet att jag (för en gångs skull) är väldigt sen på bollen. Men, jag måste få tipsa om kanske världens godaste förrätt. Kanske enklaste också om man tar genvägen med färdig deg som vi gjorde. Löjromspizza! Alltså, huuur gott?!
Ska läggas till att jag tills för bara några år sedan inte ens gillade rom/löjrom men nu kan jag sluka hur mycket som helst utan att få nog (bara priset som avskräcker). Har blivit bortskämd med Kalixlöjrom av min svägerskas man. I det här fallet går det bra med vilken rom som helst. Vi fick tag på fryst Amerikansk löjrom och den var supergod!
Helheten, löjromspizzan, var liksom en smaksymfoni av högsta rang.Texturen var en perfekt kombination av krispig botten och mjuk topping. Jag drömmer redan om nästa gång jag ska få hugga tänderna i denna delikatess. Det får inte dröja länge!
Vi åt vår pizza när vi var ute med båten och hade inte möjlighet att ta med alla ingredienser till toppingen. De kan dessutom ses som förslag på vad man kan toppa med. Anpassa topping efter eget smak och tycke. Gustaf gillar inte rödlök. Därav saknar en del av vår pizza just den ingrediensen. Grönt och citron hade vi inte med. Blev som sagt hur gott som helst ändå!
Löjromspizza
Pizza:
Färdig köpt deg 400 g alternativt hemgjord pizzadeg.
1 dl lätt creme fraiche naturell
Riven parmesanost
Topping:
1 dl lätt creme fraiche naturell
80 g löjrom
1 rödlök
Gräslök eller dill
1 citron
Salt, peppar
Värm ugnen till 225 grader. Rulla ut den färdiga pizzadegen alternativt kavla ut pizzadegen på en bakplåtsklädd plåt. Bred på creme fraiche och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn i ca 10-15 min.
Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök eller plocka kvistar av dill. Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök/dill. Toppa med klickar av creme fraiche och löjrom. Riv lite citronskal över pizzan och strö över svartpeppar från kvarn och lite flingsalt.
Skär pizzan i bitar och servera.
Senaste kommentarer