Limpa när den är som bäst

Saftig, men inte så vacker, köttfärslimpaMiddagen ikväll gick verkligen inte av för hackor. Riktig traditionell husmanskost som går hem hos både stor och liten. Middagen bestod av en riktigt saftig, smakrik och god köttfärslimpa serverad med kokt potatis, brunsås, grönsaker, hemgjord lingonsylt och senap. En rätt jag kan tänka mig äta om och om igen utan att tröttna i första taget!

Köttfärslimpa med potatis, sås, grönsaker, lingonsylt och senapGillar du husmanskost?

Köttfärslimpa, 5-6 port

1 kg nötfärs
1 1/2 dl ströbröd
3 dl mjölk eller vatten
2 ägg
3 msk lökfond
salt och peppar
skalad och riven gul lök

Blanda mjölk eller vatten med ströbröd i en bunke och låt svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner fond, ägg, salt och peppar  i smeten. Fräs löken, blanda ner den och köttfärsen. Forma smeten till en limpa och lägg den i en ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 min.

Brunsås

2 msk vetemjöl
2 1/2 dl lättmjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk lökfond
1 1/2 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
Lingonsylt
salt och peppar

Vispa ut mjölet i mjölk och vatten i en kastrull. Koka upp med fond, soja och balsamvinäger. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och lingonsylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Karro skriver:

    Mums, älskar husmanskost!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *