Kotlett med grönsaksbulgur och sås
Jag tycker tillbehören jag serverar till maten kan vara svåra att variera. Det blir ofta kokt potatis, ris, ugnsbakade grönsaker eller pasta. Sedan är det klart att man kan variera potatissort, rissort, grönsakssort och pastasort. Till middag ikväll gjorde jag ett tillbehör det var mycket länge sedan vi åt, nämligen bulgur. Jag tycker bulgur är rätt tråkigt och smaklöst som det är men för att piffa till det hela blandade jag ner fint skurna ugnsbakade grönsaker. Jag ugnsbakade morötter, sparris, aubergine och lök i ca 20 minuter i ugnen. Detta blandade jag sedan ner i den färdigkokta bulgurn. Jag blandade även ner en matsked Saltå Olivolja lemon som jag hade hemma i skafferiet för att ytterligare höja smakerna. Resultatet blev fantastiskt!!! Hur gott som helst! Detta måste jag göra flera gånger!
Till bulgurn stekte jag fläskkotlett som jag saltade och pepprade. När kotletterna var färdigstekta lyfte jag ut dom ur pannan, hade ner mjölk, messmör och en matsked hemgjord lingonsylt och vispade runt tills jag fick en mycket delikat sås som passade utmärkt till köttet och bulgurn. Grönsaker och lingonsylt blev perfekta komplement. En riktigt god middag!
Senaste kommentarer