Kotlett med grönsaksbulgur och sås

Kotlett med grönsaksbulgur.

Kotlett med grönsaksbulgur.

Jag tycker tillbehören jag serverar till maten kan vara svåra att variera. Det blir ofta kokt potatis, ris, ugnsbakade grönsaker eller pasta. Sedan är det klart att man kan variera potatissort, rissort, grönsakssort och pastasort. Till middag ikväll gjorde jag ett tillbehör det var mycket länge sedan vi åt, nämligen bulgur. Jag tycker bulgur är rätt tråkigt och smaklöst som det är men för att piffa till det hela blandade jag ner fint skurna ugnsbakade grönsaker. Jag ugnsbakade morötter, sparris, aubergine och lök i ca 20 minuter i ugnen. Detta blandade jag sedan ner i den färdigkokta bulgurn. Jag blandade även ner en matsked Saltå Olivolja lemon som jag hade hemma i skafferiet för att ytterligare höja smakerna. Resultatet blev fantastiskt!!! Hur gott som helst! Detta måste jag göra flera gånger!

Tillsätt en matsked Saltå Olivolja Lemon till bulgurn för extra god smak.

Tillsätt en matsked Saltå Olivolja Lemon till bulgurn för extra god smak.

Till bulgurn stekte jag fläskkotlett som jag saltade och pepprade. När kotletterna var färdigstekta lyfte jag ut dom ur pannan, hade ner mjölk, messmör och en matsked hemgjord lingonsylt och vispade runt tills jag fick en mycket delikat sås som passade utmärkt till köttet och bulgurn. Grönsaker och lingonsylt blev perfekta komplement. En riktigt god middag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.