Satsa på bra munhälsa

En frisk och fräsch mun betyder mycket för välbefinnande och livskvalitet. Förmågan att kunna tugga, svälja och uppleva smak är viktig för välmåendet. Välskötta tänder har idag tyvärr blivit en klassfråga. Den bistra sanningen är att många människor i dagens samhälle inte har råd att gå till tandläkaren fast de verkligen skulle behöva. Pengarna måste kanske läggas på annat som mat och husrum som behövs för att överleva dagen.

För att upprätthålla en bra munhälsa måste vi äta nyttigt och hälsosamt. Men det räcker inte. Vi måste regelbundet avlägsna den plackbildning som hela tiden bildas i munnen. Idag finns det mängder med produkter på marknaden som ska hjälpa oss med detta. Det är faktiskt en riktig djungel. Är du osäker, fråga din tandläkare.

Användbara munhyugienprodukter från TePe.

Användbara munhyugienprodukter från TePe.

Själv gillar jag produkterna från munhygienföretaget TePe. De har många smarta produkter i sitt sortiment. TePes tandborstar är både snygga och funktionella. De finns för barn respektive vuxna, i olika mjukhetsgrader, i olika färger, med läckert mönster eller utan. Men lika viktigt som det är att borsta tänderna är att göra rent mellan tänderna. Mellan tänderna bildas det ständigt bakteriebeläggningar (alltså det vi kallar just plack) som inte går att komma åt med den vanliga tandborsten. TePe har flera olika typer av hjälpmedel för att komma till rätta med detta. Det finns tex mellanrumsborstar, EasyPicks och Flossers. Alla finns i olika storlekar – vi har ju alla olika tätt eller glest mellan tänderna.

Själv använder jag oftast eltandborste och är mycket nöjd med det. Vanlig tandborste använder jag mest när jag är ute på resande fot och så ofta är det (tyvärr?!) inte. Jag har även en vanlig tandborste, tandkräm och munskölj på jobbet då jag nästan alltid äter frukost på jobbet på vardagarna och då försöker jag alltid borsta tänderna efteråt.

Min favoritprodukt från TePe.

Min favoritprodukt från TePe.

TePe Mini Flossers.

TePe Mini Flossers.

Min favoritprodukt hos TePe är faktiskt TePe Mini Flossers. De är mycket enkla att använda och rengör riktigt bra! Man känner sig ren och fräsch mellan tänderna efter användning. Den består av ett mjukt ganska böjbart handtag och en tunn tråd. Den passar både mellan mina trånga tandmellanrum och där jag har mer utrymme. Trots att tråden är tunn är den väldigt stark och flossern kan därför användas flera gånger. Det är bara att skölja av den.

Hur gör du rent dina tänder?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *