Midsommar 2016

Midsommar 2016

Midsommar 2016

Tänk att vi redan har firat midsommar 2016. Vi firade precis som vi gjort de senaste åren vår midsommarafton i goda vänners lag. 12 personer var vi. Sex vuxna och lika många barn. Dagen började med en middsommarlunch där alla familjer bidrog med sina favoriter och specialiteter och sen åt vi och drack vi mest hela dagen. Lunchen blev något (läs väldigt) sen då det uppstod ett smärre jordgubbsproblem (de dagen inköpta jordgubbarna hade olyckligt nog ruttnat). Jordgubbar är, som kanske några av er också fick erfara, hårdvaluta på midsommarafton. Det var inte lätt att få tag på fina svenska jordgubbar så där i sista sekunden. Det lyckades dom inte med heller, men de fick tag på belgiska jordgubbar som var helt okej!

En fantastisk midsommarbuffé dukades upp till lunch

En fantastisk midsommarbuffé dukades upp till lunch

Sent om sider njöt vi av alltså av en underbar, klassisk midsommarbuffé. Då två av de vuxna inte tål fisk och skaldjur blev det en extra stor och variationsrik buffé. Det fanns allt från Västerbottenpaj, ägghalvor med valfria tillbehör som majonäs kaviar och räkor, Mamma Scans köttbullar och prinskorv, olika sorters sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, hemgravad lax, gravlaxsås, hästköttsrullar med pepparrot, tunnbröd smör och ost, rostbiff och kallskuret. 5 olika sorters snaps, öl, vin, cider, Cola och Fanta Exotic. Vi satt länge och njöt av alla godsaker.

Det fanns något för alla smaker

Det fanns något för alla smaker

Efter maten fick vi äntligen njuta av jordgubbarna som orsakat så mycket bekymmer. Dagens första jordgubbar avnjöts i en tårta jag alltid gör till Filippas traditionella släktkalas, pinocchiotårta. Den här gången var dock inte tårtan bakad av mig, men minst lika god, haha!

Vi satt länge och åt och njöt!

Vi satt länge och åt och njöt!

Inte för att det fanns något ”mellan” men efter desserten, innan middagen, efter snacksen som var chips och ostbågar hade vi en riktigt rolig tipspromenad. Mitt och Gus lag tog självklart hem en mycket lätt seger.

Till middag blev det som traditionen bjuder grillad. Grillad oxfilé och fläskfilé, färskpotatis, såser och grönsaker. Vin till maten. Mums!

Limemarinerade jordgubbar och yoghurtsås

Limemarinerade jordgubbar och yoghurtsås

Ytterligare en efterrätt, limemarinerade jordgubbar och yoghurtsås, massa bubbel, vin och ost- och kex senare, tog vi cyklarna hem vid 3-tiden på natten. Eller morgonen. Är glaset halvfullt eller halvtomt?! Sammanfattningsvis kan vi lägga ytterligare en mycket lyckad midsommarafton till handlingarna!

Glada familjen!

Glada familjen!

Antalet kort är ytterst begränsat då jag varken vill lägga ut bilder på våra kompisar eller deras barn. Dessa behåller vi för oss själva.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *