Lunchkryssning med familjen på Mälaren

Förväntansfulla inför dagens utflykt!

Förväntansfulla inför dagens utflykt!

Dags för lunchkryssning på Mälaren.

Dags för lunchkryssning på Mälaren.

När vi har semester eller ledigt på helgerna försöker vi alltid hitta på roliga familjeaktiviteter tillsammans. Mina barn är så pass stora nu, 8 och 11 år, att det finns massor av saker vi kan enas om att göra. Häromdagen spelade vi fotbollsgolf och idag var vi på en magisk båttur tillsammans. Jag gjorde denna resa redan i början på maj och kände direkt att det här skulle vara en perfekt familjeaktivitet.

S/S Drottningholm.

S/S Drottningholm.

Båtresan vi bokade in oss på var en lunchkryssning på Mälaren med Strömma där turen går till Drottningholms slott och tillbaka. Både barnen och Mattias var lite tveksamma innan till om det skulle vara något för dom, men jag kan lova att de blev riktigt nöjda! Mycket mysig båt, nära till vattnet, underbar utsikt och fantastisk mat.

Riktigt mysig och ombonad restaurang.

Riktigt mysig och ombonad restaurang.

En utsikt som ständigt förändras och man aldrig tröttnar på!

En utsikt som ständigt förändras och man aldrig tröttnar på!

En fantastisk Mälarlunch!

En fantastisk Mälarlunch!

Mattias och jag valde att äta en varsin Mälarlunch. Då ingår gravad lax med hovmästarsås till förrätt, oxbringa med rotfrukter, potatis och persiljesås till huvudrätt och kaffe/te på maten. Vi la dock till för en varsin vaniljglass med säsongens bär till efterrätt. Till detta drack vi ett par lokala ölsorter från mikrobryggerier i Stockholmstrakten. Till barnen valde vi barnmenyn med köttbullar, mos och lingon och samma glass som vi till efterrätt. Lokalproducerad äppelmust och cola till dricka. Fantastiskt gott allting! Extra plus för att de använder inhemska och lokala råvaror.

Mysigt och trevligt!

Mysigt och trevligt!

Vi hade ett par riktigt trevliga timmar tillsammans med mycket skratt och prat! Man får liksom aldrig tråkigt när man har Stockholms skärgård med alla båtar, vattenskotrar, hus, SUPar etc precis utanför fönstret och delikat mat och dricka framför sig på bordet. En aktivitet vi verkligen rekommenderar och gärna gör om igen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *