Kycklingfiléer i sås
Lördagens huvudrätt blev kycklingfiléer i sås. Receptet hittade jag på bloggen matplatsen. Kycklingen var inne över 1½ timme i ugnen och resultatet blev fantastiskt goda, möra kycklingfiléer. Såsen var underbart god. Resultatet var en himmelskt god rätt! Till kycklingen hade vi basmatiris, en stor sallad och de nybakade baguetterna.
Kycklingfiléer i sås, 6 port
6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Lägg kycklingfiléerna i en form. Salta och peppra. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!
Senaste kommentarer