Kycklingfiléer i sås

Lördagens huvudrätt blev kycklingfiléer i sås. Receptet hittade jag på bloggen matplatsen. Kycklingen var inne över 1½ timme i ugnen och resultatet blev fantastiskt goda, möra kycklingfiléer. Såsen var underbart god. Resultatet var en himmelskt god rätt! Till kycklingen hade vi basmatiris, en stor sallad och de nybakade baguetterna.

Kycklingfiléer i sås, 6 port

6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Lägg kycklingfiléerna i en form. Salta och peppra. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!

Kycklingfiléer i supergod sås

Kycklingfiléer i supergod sås

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.