Fläskkotlett med potatis och svampsås

Torsdagens middag blev enkel och ruggigt god (mums) utan några krusiduller. Det blev helt enkelt stekt fläskkotlett med svampsås, svartvinbärsgelé och kokt potatis. Receptet hittade jag på recept.nu. Jag använde mjölk istället för matlagningsgrädde och det gick utmärkt.

Kotletter med svampsås, 4 port

4 st fläskkotletter
paprikapulver
400 g små champinjoner
2 msk smör
1-2 msk vetemjöl
3-4 dl mellangrädde/mjölk
ev. 3 msk portvin eller madeira
riven ost
salt och peppar

Krydda kotletterna, stek dem ca 3 min på var sida. Slå ca 3/4 dl vatten i stekpannan och låt dem småputtra under lock 2-3 min. Lägg över i ugnsform och sila skyn över. Sätt ugnen på 250 grader. Skiva hälften av svampen. Fräs den med smör i en kastrull tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, späd med grädde/mjölk och småkoka 10 min. Krydda med salt och peppar samt ev. vin. Slå såsen över kotletterna, strö på ost. Gratinera tills osten smält. Servera med potatis och bryn resten av svampen till.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *