Fläskkotlett med potatis och svampsås
Torsdagens middag blev enkel och ruggigt god (mums) utan några krusiduller. Det blev helt enkelt stekt fläskkotlett med svampsås, svartvinbärsgelé och kokt potatis. Receptet hittade jag på recept.nu. Jag använde mjölk istället för matlagningsgrädde och det gick utmärkt.
Kotletter med svampsås, 4 port
4 st fläskkotletter
paprikapulver
400 g små champinjoner
2 msk smör
1-2 msk vetemjöl
3-4 dl mellangrädde/mjölk
ev. 3 msk portvin eller madeira
riven ost
salt och peppar
Krydda kotletterna, stek dem ca 3 min på var sida. Slå ca 3/4 dl vatten i stekpannan och låt dem småputtra under lock 2-3 min. Lägg över i ugnsform och sila skyn över. Sätt ugnen på 250 grader. Skiva hälften av svampen. Fräs den med smör i en kastrull tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, späd med grädde/mjölk och småkoka 10 min. Krydda med salt och peppar samt ev. vin. Slå såsen över kotletterna, strö på ost. Gratinera tills osten smält. Servera med potatis och bryn resten av svampen till.
Senaste kommentarer