Lite finare – lite godare?

Till middag ikväll blev det lax. När vi var i Vemdalen över jul passade jag på att köpa hem lokalt odlad regnbågsfilé av extra hög kvalitet. Den använde jag till kvällens middag. Det blev tapenadeöverbakad lax (jag la laxfilén i en ugnssäker form och toppade med en burk färdigköpt tapenade) och till detta tryffelpotatispuré och gröna ärtor. Fisken smakade verkligen gott, men smakade den godare än ”vanlig” lax egentligen? Jag har faktiskt ingen aning. Ttroligen inte, men det kändes lite extra lyxigt då jag vet att den var dyrare än annan lax.

Potatispuré, 4 port

0,5 kg mandelpotatis
1 dl mjölk
1 dl grädde
30 g smör
salt och peppar
tryffelolja

Skala och koka mandelpotatisen. Värm mjölk, grädde och smör. Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar och några droppar tryffelolja.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.