Lite finare – lite godare?
Till middag ikväll blev det lax. När vi var i Vemdalen över jul passade jag på att köpa hem lokalt odlad regnbågsfilé av extra hög kvalitet. Den använde jag till kvällens middag. Det blev tapenadeöverbakad lax (jag la laxfilén i en ugnssäker form och toppade med en burk färdigköpt tapenade) och till detta tryffelpotatispuré och gröna ärtor. Fisken smakade verkligen gott, men smakade den godare än ”vanlig” lax egentligen? Jag har faktiskt ingen aning. Ttroligen inte, men det kändes lite extra lyxigt då jag vet att den var dyrare än annan lax.
Potatispuré, 4 port
0,5 kg mandelpotatis
1 dl mjölk
1 dl grädde
30 g smör
salt och peppar
tryffelolja
Skala och koka mandelpotatisen. Värm mjölk, grädde och smör. Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar och några droppar tryffelolja.
Senaste kommentarer