Pärsons Vegoskivor
Jag älskar vegetarisk mat och byter gärna ut en del av kött, fågel och fisk mot mer grönt. Både av hälso- och miljöskäl. Jag är en typisk flexetarian. Vad jag lägger på mackan varierar också. Det vanligaste påläggen är förutom smör, ägg, avokado, ost, mesost, skiv- eller bredbar leverpastej, korv och skinka. Utan att tänka på det är jag alltså flexetarian även när det kommer till pålägg. Det är inte bara jag som satsar på mer grönt i kosten. Trenden mot att äta en mer varierad kost är något vi ser växa allt starkare i Sverige. Hela 60% uppger enligt en undersökning från Hälsans Kök att de skulle vilja äta mer vegetariskt. Charkuteritillverkaren Pärsons hakar på och lanserade i höstas tre skivade vegetariska pålägg, Pärsons Vegoskivor.
Med Pärsons Vegoskivor vill man underlätta för konsumenter som vill äta mer grönt och kunna variera sitt pålägg även på mackan. Vegoskivorna är lakto-ovo-vegetariska, det vill säga innehåller både ägg och mjölkprodukter. Skivorna är gjorda på en bas av äggvita, rapsolja samt vatten. De finns i tre smaker – Original, Tomat & basilika samt Paprika.
Jag gillar idén med vegetariska alternativ och ville självklart testa. Jag dukade upp en fantastisk frukost med nybakat bröd från Fabrique, smör, Pärsons Vegoskivor Original, ost, mjölk, te, juice och smoothies, färska grönsaker och färsk frukt. Skivorna smakade ungefär som kokt medvurstkorv. Mild och faktiskt riktigt god smak. Tummen upp! Priset får också tummen upp. Inte alls mycket dyrare än vanlig korv eller skinka från tex Pärsons.
Jag testade tidigare vegetarisk pastej som också fick klart godkänt. Är övertygad om att den här vegetariska mat- och påläggstrenden håller i sig. Undrar vad vi kommer se härnäst!
Senaste kommentarer