Lördagsdesserten

I lördags gjorde jag en enkel efterrätt som blev en riktigt succé här hemma. Det var en mörk chokladmousse som jag serverade med färska, välsmakande jordgubbar. Det tog knappt 5 minuter att göra desserten. Kommer defintivt att göras flera gånger. Mums för kropp och själ!

Chokladmousse, 4 port

2 dl grädde
2 äggulor
100 g mörk choklad

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme. Servera med färska jordgubbar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Mums 🙂 allt somhar choklad i sig gillas kram vännen/Diana

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *