Lasagne på lammfärs

Lasagne måste vara den bästa maten som finns. Enkelt att laga till, ganska billigt och går att variera på både längden och tvären.

Man kan laga köttfärsåsen med olika smaksättningar, variera nötfärsen mot lammfärs/kalvfärs/kycklingfärs/viltkött/skaldjur/grönsaker etc, man kan ha vanlig bechamelsås eller variera med creme fraiche/keso/kesella/tomatsås etc, med eller utan ost, de traditionella plattorna kan bytas ut mot plattor med annan smak eller mot squash/aubergine, man kan ha öppen eller stängd lasagne, etc etc.

Man kan med fördel göra en stor sats av lasagnen och sedan lägga i matlåda. Lasagne är en av våra matlådefavoriter – smakar toppen att värma på!

Kvällens middag blev lasagne där köttfärsen gjordes på lammfärs (lammfärs, lök, krossad tomat och kryddor), med klassisk bechamelsås och riven parmesan på toppen. Fräscha grönaker till. Mums, mums och det bästa av allt – det blev matlådor till imorgon. Något att se fram emot!

Här är ett urval av mina lasagnerecept. Lasagne med färdig pastasås, lasagne på bolognese, viltlasagne.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *