Lunch med nybakade gifflar
Vi kör på med sallader till lunch och middag. Kan inte blir enklare och godare! Till lunchen idag blev det åter en kycklingsallad. Nybakade gifflar till detta. Gifllarna blev verkligen jättegoda! De passar både till sallad, frukost och när som helst när man vill ha ett gott, ljust men ändå välsmakande bröd!
Gifflar, 8 st
25 gram jäst
25 gram smör
2.5 dl mjölk
1 msk honung
1/4 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Ägg till pensling
Sesamfrön
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke. Rör ut jästen med degvätskan och tillsätt honung, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen till en avlång rektangel. Skär 8 trekanter. Rulla ihop från den breda änden till den smala. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 175 grader ca 15-20 min.
Senaste kommentarer