Lunch med nybakade gifflar

Vi kör på med sallader till lunch och middag. Kan inte blir enklare och godare! Till lunchen idag blev det åter en kycklingsallad. Nybakade gifflar till detta. Gifllarna blev verkligen jättegoda! De passar både till sallad, frukost och när som helst när man vill ha ett gott, ljust men ändå välsmakande bröd!

Gifflar, 8 st

25 gram jäst
25 gram smör
2.5 dl mjölk
1 msk honung
1/4 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

Ägg till pensling
Sesamfrön

Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke. Rör ut jästen med degvätskan och tillsätt honung, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen till en avlång rektangel. Skär 8 trekanter. Rulla ihop från den breda änden till den smala. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 175 grader ca 15-20 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *