Tåg, tåg, tåg

Hela fredag lunch-eftermiddag-kväll spenderade vi ombord på ett SJ-tåg med destination Östersund. En av Mattias barndomskompisar gifter sig på lördag och självklart vill vi vara med och ta del av glädjen och kärleken. Det brukar vara så härlig stämning, alla är glada och det är så mycket lycka att man kan suga in och fylla sig själv med det som blir över! Lyckoboost får man aldrig nog av!

I vanliga fall åker vi alltid bil upp till Östersund men nu blev det tåg eftersom ingen av oss har lust att köra hem efter bröllopsfesten. Hur spenderar man då 6 timmar ombord på ett tåg?

Äta är ett bra tidsfördriv och något man måste göra. Till lunch hade vi medhavd, ”hemgjord” kycklingsallad till oss vuxna och kalla pannkakor med sylt samt skurna morötter till de små.

Till fika hade vi med hembakta kanelbullar. Finns det något godare?

Middagen löstes på ett väldigt smart sätt. Vi köpte med oss tre färdiggjorda rätter från Gooh (Kycklinglårfilé med mozarella och dinkelris till Mattias, Lax i dillsås med med matkorn, linser och potatis till mig och Lamm- och nötfärsbiffar med dinkelris till barnen att dela på) i deras butik på centralstationen i Stockholm och värmde ombord på tåget. Maten som finns ombord på SJs tåg är nämligen ingen höjdare direkt, varken vad gäller smak eller nyttighet. Det finns för övrigt en grupp på Facebook för alla som vill kunna köpa Gooh ombord på SJ.

Min mat var riktigt god, dock har jag vissa invändningar vad gäller utseendet på maten. Själva matkorn- och linsröran såg allt annat än rolig ut. Den var grå och trist och lockade inte direkt. Barnen klagade på att deras mat var för stark. De tyckte inte alls om riset utan åt bara köttet. Istället fick de min sås och potatis och jag tog av deras ris som jag personligen tyckte var gott. Mattias tyckte att kycklingen och osten var god men resten var sådär. Vi tyckte också allihopa att det var för lite kött/kyckling/fisk och för mycket tillbehör. Totalbetyget av dessa Gooh-rätter blir därför inte särskilt högt, 2 av 5 möjliga.

Annat vi roade oss med på tåget var att äta godis, läsa typ varenda dagstidning som finns (DN, SvD, DI, Computer Sweden, Aftonbladet och Expressen), läsa Bamse för barnen, titta på film eller spela spel på Ipad, rita och sova. Tillslut var vi som tur var äntligen framme!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *