Middag med rabarber från Östersund

Kvällens middag blev en kycklingrätt som jag läst mycket positivt om. Påminner lite om Flygande Jakob. Det blev Rabarberkyckling med ris och grönsaker. Ett recept som kommer från Arla. Istället för sötma som kommer från bananer i en Flygande Jakob bidrog rabarbern med en härligt, frisk smak. Rabarbern jag använde hade jag plockat på besöket hos mina svärföräldrar i Östersund. De var perfekt späda och fina.

Jag har aldrig använt rabarber i en maträtt förut, men det passade bra och blev mycket gott!

Rabarberkyckling, 4 port

500 g kycklinglårfiléer
1 tsk salt
Smör
3 dl rabarber i bitar
2 dl vispgrädde
1–2 msk honung
2 msk konc kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. milla skriver:

    Vad gott åt något liknade hos en vän för ett tag sedan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *