Våfflor till middag

Marie Bebådelsedag 25 mars betyder våffeldagen. Idag blev vi många vid middagsbordet. Mamma kom mitt i middagen och fick slå sig ner och äta. Två av Filippas kompisar följde med hem från förskolan. Den ena är laktosintolerant så det blev laktosfria våfflor och laktosfri grädde. Jag gjorde även en sats morotsvåfflor. Till morotsvåfflorna passade det jättebra med keso och sylt (jag hade en liten bit kycklingfilé över som jag också la på en av våfflorna tillsammans med en klick keso – jättegott). Till de vanliga var grädde eller glass och sylt godast. Vi hade hemkokt jordgubbssylt och hemkokt blåbärssylt samt lite färsk ananas. Jag åt hela fem våfflor, det var så gott!!!

Våfflor

100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.

Morotsvåfflor

4 dl dinkelsikt
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
3 dl lättmjölk
2 dl kolsyrat vatten
2 ägg
2 fint rivna morötter
50 g smör

Smält smöret. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Häll på mjölk och vispa till klimpfri smet. Häll i vatten, äggen, de rivna morötterna och det avsvalnade smöret. Låt smeten stå och svälla någon timme innan gräddning.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. oktober 26, 2010

    […] till middag (våfflor till efterrätt men det har jag bloggat så mycket om tidigare, kör samma hemgjorda smet varje gång och det blir lika lyckat och gott varje gång). Jag inspirerades av Annika på bloggen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *