Våfflor till middag
Marie Bebådelsedag 25 mars betyder våffeldagen. Idag blev vi många vid middagsbordet. Mamma kom mitt i middagen och fick slå sig ner och äta. Två av Filippas kompisar följde med hem från förskolan. Den ena är laktosintolerant så det blev laktosfria våfflor och laktosfri grädde. Jag gjorde även en sats morotsvåfflor. Till morotsvåfflorna passade det jättebra med keso och sylt (jag hade en liten bit kycklingfilé över som jag också la på en av våfflorna tillsammans med en klick keso – jättegott). Till de vanliga var grädde eller glass och sylt godast. Vi hade hemkokt jordgubbssylt och hemkokt blåbärssylt samt lite färsk ananas. Jag åt hela fem våfflor, det var så gott!!!
Våfflor
100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.
Morotsvåfflor
4 dl dinkelsikt
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
3 dl lättmjölk
2 dl kolsyrat vatten
2 ägg
2 fint rivna morötter
50 g smör
Smält smöret. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Häll på mjölk och vispa till klimpfri smet. Häll i vatten, äggen, de rivna morötterna och det avsvalnade smöret. Låt smeten stå och svälla någon timme innan gräddning.
1 svar
[…] till middag (våfflor till efterrätt men det har jag bloggat så mycket om tidigare, kör samma hemgjorda smet varje gång och det blir lika lyckat och gott varje gång). Jag inspirerades av Annika på bloggen […]