Lax i knyte

Vi har ätit mycket gott under vår vistelse i Östersund, både hos svärföräldrarna och ute på restaurang. Ett par av kvällarna bjöds vi på grillat hemma hos mina svärföräldrar, en kväll med kött och en med fisk. När de grillade fisk använde de ett recept de aldrig testat förut och det var riktigt gott. Det var grillad lax i folieknyten, kokt potatis, aioli och grönsaker. I knytena låg det klyftad rödlök, äpplen, rädisor, dill, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Det var så gott att jag bestämde mig för att laga det till middag ikväll. Dock tillagade jag fisken i ugnen och det gick lika bra och blev minst lika bra resultat. Jag tyckte till och med att fisken blev saftigare av ugnsbakningen men det beror nog kanske på hur grillad bit fisk man fick.

Jag kompletterade knytena med färska, späda sommarmorötter och till fisken serverade jag ris, en hemgjord dillsås (matlagningsyoghurt, dill, citronsaft, salt och peppar) och grönsaker. Vi hade även mjukt och hårt tunnbröd till maten. Jag älskar att lägga på lax, mosad potatis/ris och sås på bröd – mumma. Testa att laga denna fiskrätt, du kommer älska det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *