Taco på fredag?
Är du en av alla svennebanan-familjer som äter tacos på fredagar? Trodde väl det! Vi är många som tillhör denna kategori. Barnen fullständigt älskar tacos. Gustaf har absolut ingen botten. Han kan trycka i sig både köttfärs- och tillbehörsfyllda fahitasbröd och nacho de luxe så det sprutar ut ur öronen på honom! Även vi vuxna gillar tacos. Men det är klart, det är kul med variation.
Ett bra alternativ till den klassiska tacomiddagen är att servera den i lasagneform. Då slipper man dessutom allt plock, kladd och spill. Den här lasagnen är dessutom supernyttig och är därför perfekt vilken vardag som helst!
Servera gärna med nachochips, sallad och gräddfil.
Tacolasagne, 4-5 port
1 paket (250 g) färska lasagneplattor
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 burk (400 g) kidneybönor
1 burk (150 g) majskorn
2 gula lökar
500 g krossade tomater
1 burk (250 g) tacosås
salt och peppar
riven ost efter smak
Smula ner färsen i het panna och låt bryna tills den får fin färg. Häll på tacokryddan och tomatpurén och tillsätt vattnet. Blanda och låt koka tills all vätska kokat bort. Skölj bönor och majs och låt det rinna av ordentligt. Finhacka lök och blanda det med de avrunna bönorna och majsen.
Fördela ca 1 dl av de krossade tomaterna på botten av en ugnsfast form och lägg ett lager lasagneplattor över. Fördela hälften av färsen, hälften av bönblandningen, hälften av tacosåsen och 1/3 av de krossade tomaterna i formen. Salta och peppra. Lägg en ny omgång lasagneplattor över och varva på samma sätt. Avsluta med ett lager lasagneplattor och krossade tomater. Fördela riven ost över lasagnen och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Låt vila ca 15 minuter före servering.
Senaste kommentarer