Taco på fredag?

Är du en av alla svennebanan-familjer som äter tacos på fredagar? Trodde väl det! Vi är många som tillhör denna kategori. Barnen fullständigt älskar tacos. Gustaf har absolut ingen botten. Han kan trycka i sig både köttfärs- och tillbehörsfyllda fahitasbröd och nacho de luxe så det sprutar ut ur öronen på honom! Även vi vuxna gillar tacos. Men det är klart, det är kul med variation.

Alternativ till fredagstacos?

Alternativ till fredagstacos?

Ett bra alternativ till den klassiska tacomiddagen är att servera den i lasagneform. Då slipper man dessutom allt plock, kladd och spill. Den här lasagnen är dessutom supernyttig och är därför perfekt vilken vardag som helst!

Servera gärna med nachochips, sallad och gräddfil.

Nyttig och god tacolasagne.

Nyttig och god tacolasagne.

Tacolasagne, 4-5 port

1 paket (250 g) färska lasagneplattor
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 burk (400 g) kidneybönor
1 burk (150 g) majskorn
2 gula lökar
500 g krossade tomater
1 burk (250 g) tacosås
salt och peppar
riven ost efter smak

Smula ner färsen i het panna och låt bryna tills den får fin färg. Häll på tacokryddan och tomatpurén och tillsätt vattnet. Blanda och låt koka tills all vätska kokat bort. Skölj bönor och majs och låt det rinna av ordentligt. Finhacka lök och blanda det med de avrunna bönorna och majsen.

Fördela ca 1 dl av de krossade tomaterna på botten av en ugnsfast form och lägg ett lager lasagneplattor över. Fördela hälften av färsen, hälften av bönblandningen, hälften av tacosåsen och 1/3 av de krossade tomaterna i formen. Salta och peppra. Lägg en ny omgång lasagneplattor över och varva på samma sätt. Avsluta med ett lager lasagneplattor och krossade tomater. Fördela riven ost över lasagnen och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Låt vila ca 15 minuter före servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *