Middag ombord S/S Stockholm
Hehehe, ni kan inte ha missat att jag gillar att åka båt. Fisketur på Rhodos. Ute i princip varje helg med vår egen båt. Båtkryssningar med Strömma. Etc. Nu har jag åter varit ute på en härlig båttur. Denna gång tog jag med mina tjejkompisar S och M på en middag ombord S/S Stockholm med just Strömma. En magisk tisdagskväll där Sverige precis tagit sig till åttondelsfinal i fotbolls-VM och sol som strålade från klarblå himmel.
I vanliga fall åker jag alltid Strömma-kryssningarna med familjen. Min man, min man och mina barn, min mamma eller min mamma och mina barn. Men denna gång ville jag ha en riktigt härlig tjejkväll och hur mysigt är det inte att sitta och bara prata om högt och lågt vid dukat bord, äta god mat och dryck och njuta av världens vackraste utsikt när solen sakta sänker sig över vattenytan. En upplevelse för alla sinnen!
Till förrätt valde jag Toast Pelle Janzon. Klassisk förrätt med tunt utbankad oxfilé på en toast med ägg och löjrom. Här var det med brödkrutonger och någon majonnäs istället för ägg. Mina kompisar valde Skärgårdsröra på ett grillat levainbröd respektive 3 Sorters sommarbetor med pepparrotssmör, hyvlad ost från Rindö och vattenkrasse.

Sommarprimörer, konfiterade morötter, saltbakad gulbeta och timjanstekt persiljerot som serveras med en sommarsallad
Till huvudrätt åt jag det vegetariska alternativet Sommarprimörer, konfiterade morötter, saltbakad gulbeta och timjanstekt persiljerot som serveras med en sommarsallad. Mina kompisar åt Sommarrisotto med parmesan och tryffel med kyckling.
Efterrätt självklart sommarklassikern Vaniljglass med säsongens bär. Den bästa avslutning man kunde få på en underbar kväll!
Senaste kommentarer