Middag ombord S/S Stockholm

Middag ombord S/S Stockholm

Middag ombord S/S Stockholm

Hehehe, ni kan inte ha missat att jag gillar att åka båt. Fisketur på Rhodos. Ute i princip varje helg med vår egen båt. Båtkryssningar med Strömma. Etc. Nu har jag åter varit ute på en härlig båttur. Denna gång tog jag med mina tjejkompisar S och M på en middag ombord S/S Stockholm med just Strömma. En magisk tisdagskväll där Sverige precis tagit sig till åttondelsfinal i fotbolls-VM och sol som strålade från klarblå himmel.

I vanliga fall åker jag alltid Strömma-kryssningarna med familjen. Min man, min man och mina barn, min mamma eller min mamma och mina barn. Men denna gång ville jag ha en riktigt härlig tjejkväll och hur mysigt är det inte att sitta och bara prata om högt och lågt vid dukat bord, äta god mat och dryck och njuta av världens vackraste utsikt när solen sakta sänker sig över vattenytan. En upplevelse för alla sinnen!

Toast Pelle Janzon

Toast Pelle Janzon

Till förrätt valde jag Toast Pelle Janzon. Klassisk förrätt med tunt utbankad oxfilé på en toast med ägg och löjrom. Här var det med brödkrutonger och någon majonnäs istället för ägg. Mina kompisar valde Skärgårdsröra på ett grillat levainbröd respektive 3 Sorters sommarbetor med pepparrotssmör, hyvlad ost från Rindö och vattenkrasse.

Sommarprimörer, konfiterade morötter, saltbakad gulbeta och timjanstekt persiljerot som serveras med en sommarsallad

Sommarprimörer, konfiterade morötter, saltbakad gulbeta och timjanstekt persiljerot som serveras med en sommarsallad

Till huvudrätt åt jag det vegetariska alternativet Sommarprimörer, konfiterade morötter, saltbakad gulbeta och timjanstekt persiljerot som serveras med en sommarsallad. Mina kompisar åt Sommarrisotto med parmesan och tryffel med kyckling.

Vaniljglass med säsongens bär

Vaniljglass med säsongens bär

Efterrätt självklart sommarklassikern Vaniljglass med säsongens bär. Den bästa avslutning man kunde få på en underbar kväll!

Stockholms bästa utsikt!

Stockholms bästa utsikt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *