Världens godaste rabarberkräm

Världens godaste rabarberkräm

Världens godaste rabarberkräm

Har du massor med rabarber du inte vet vad du ska göra med? Folk som bor i hus/har landställe brukar ha det här lyxproblemet. Själva har vi faktiskt inte planterat rabarber. Det måste vi göra till nästa år. Det finns ju massor man kan göra med rabarber. Bland annat världens godaste rabarberkräm. Jag inspirerades av Terese som inspirerats av Arla, hihi! Eftersom jag inte hade rabarber hemma i trädgården fick jag shoppa (dyrt men så värt) på Hemköp.

Ta vara på dina rabarber

Ta vara på dina rabarber

Dela i mindre bitar

Dela i mindre bitar

Koka upp vatten och socker och häll sedan i rabarbern

Koka upp vatten och socker och häll sedan i rabarbern

Färdigt resultat!

Färdigt resultat!

Jag har inte ätit rabarberkräm på massor med år. Senast jag åt var det nog en köpevariant och den smakade INTE gott. Den här hemgjorda däremot, sååå gott! En perfekt balans mellan syra och sötma. Underbar konsistens, lagom tjock och några småbitar av rabarbern fortfarande i behåll. Perfekt som den är med mjölk av valfri sort eller som topping på fil, yoghurt, kvarg, chiapudding eller keso. Ät och njut!

Rabarberkräm

500 g rabarber
1½ dl strösocker (jag tog 3/4 dl)
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
(jag hade i 2 nypor vaniljpulver, 1 nypa nymortlad kardemumma)

Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Kamilla skriver:

    Vi har två rabarberbuskar hemma men de vill inte riktigt komma igång. Mina föräldrar har hur stora buskar eller plantor kanske man säger som helst. Rabarber är ju så gott.

  2. Stephen Utterström skriver:

    Gräv upp ordentligt runtomkring och håll ogräsfritt. Vattna och gödsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.