Middag på L’Avventura

Middag på L’Avventura
Middag på L’Avventura

Familjemiddagar är alltid mysiga. Stora som små! I onsdags lyxade vi till det och gick ut lilla familjen på en finare restaurang i city. Valet föll på middag på L’Avventura. En Italiensk restaurang där kände Karl Jung står som krögare. Restaurangen ligger mitt i Stockholms city i en pampig lokal som tidigare varit biograf.

Parmesan- och brödservering innan maten!
Parmesan- och brödservering innan maten!

Lokalen är mycket vacker men den höga takhöjden i kombination med fullsatt restaurang ger en mycket stimmig miljö där det är svårt att höra till och med vad närmaste bordsgranne säger. Belysningen är väldigt dämpad vilket gör det svårt att urskilja vad som står på menyn. Tur det finns ficklampa på telefonen.

Vi var där mitt i veckan vid 18-tiden och restaurangen var fullsatt, som alltid mer eller mindre. Populärt ställe! Personalstyrkan kunde tyvärr inte väga upp den fullsatta restaurangen. Vi fick vänta länge på att beställa och det dröjde innan drycken kom. När detta sedan var överstökat gick det snabbt att få in både förrätt och sedan huvudrätt.

Bröd, ost och vin - en perfekt kombo!
Bröd, ost och vin – en perfekt kombo!

Innan man får in maten blir man serverad bröd och stora, generösa bitar parmesan. Den parmesanosten alltså – mums!

Antipasti Misto!
Antipasti Misto!

Till förrätt delade vi på en Antipasti Misto. Perfekt att dela på fyra personer. Antipastin bestod för kvällen av oliver, ricotta, prosciutto, arancine (friterade tryffel- och svamprisottobollar), fänkålssalami och fänkålssallad. Rekommenderas starkt! Suuupergott! Risottobollarna var allra godast. Varma, frasiga och smakrika – en riktig läckerbit!

Spaghetti frutti di mare
Spaghetti frutti di mare

Till huvudrätt tog jag Spaghetti frutti di mare (grillade räkor, bläckfisk, musslor, tomat, vitt vin, peperoncino och persilja). Helt perfekt, supergod spaghetti och skaldjuren var grillade till perfektion. Fanns inget att klaga på! Ja, möjligtvis att det var omöjligt att äta utan att söla ner. Skaldjuren behövde ju skalas! Kvällens höjdarrätt enligt hela familjen.

Truffle Pappardelle
Truffle Pappardelle

Gustaf åt en Truffle Pappardelle (Tryffel, karl-johansvamp, persilja och parmigiano reggiano). Supergod men efter ett par tuggor får man nog. Den kraftiga tryffelsmaken i kombination med den gräddiga pastan blir mastigt.

Filippa åt Pork Chop (Grillad svensk fläskkotlett på ben, parmesanstuvad spenat och grönkål). Som tillbehör till denna valde hon Pomodori,(tomat, rödlök och basilika). Köttet smälte i munnen och såsen var mycket god. Men inget speciellt med denna rätt egentligen. Ganska slätstruken.

Mattias åt Entrecote (grillad svensk entrecote, gremolata, tryffelmajonnäs och tomat- och salviasky). Till detta Roasted potatoes. Köttet var helt okej men dränkt i sky. Köttsmaken kom liksom av sig och fick inte ta plats.

La famiglia!
La famiglia!

Sammanfattningsvis ska man nog välja de italienska rätterna när man går på denna italienska restaurang. Det låter rimligt även om man tycker att samtliga rätter på menyn bör bjuda på en smakupplevelse i världsklass. Det kostar trots allt en slant att äta här!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.