Brunchkryssning med Strömma

Att jag och familjen gillar att åka båt kan ni inte missat vid detta laget. Vi har tyvärr ingen egen båt (ännu) men att kryssa med Strömma kan delvis stilla vårt intresse för båt, vatten, utflykter och mat. Vi har gjort en hel del resor med Strömma under sommaren. Vi har inte blivit besvikna en enda gång. Tvärtom, vi har gjort fantastiska kryssningar där vi njutit liten som stor! Men än är det inte försent. Båtarna går fortfarande och i lördags var det dags igen. Den här gången gjorde vi en en brunchkryssning med Strömma.

Dags för brunchkryssning med Strömma.

Dags för brunchkryssning med Strömma.

Färden gick med S/S Stockholm via Waxholm. Båtarna avgår både lördag och söndag klockan 12:00 och man är åter i hamn 15:00. Det blåste en hel del när vi åkte men väl ombord märkte man inget av det alls. Istället blåste alla moln bort och vi fick en solig, härlig upplevelse genom Stockholms skärgård. Utsikten från båtarna är verkligen svårslagbar!

Varenda bord i restaurangen var fullt. Det är en väldigt populär kryssning. Vi hade tur och fick nog båtens bästa bord. Ett runt bord precis i fören. Snabb och bra service och bästa utsikten.

Så till en av huvudanledningarna till den här kryssningen – maten! Maria Svensson och Jesper Taube är kockarna bakom maten som serveras ombord. De använder endast färska råvaror, levererade samma morgon.

Bröd och skagenröra.

Bröd och skagenröra.

Det kalla utbudet på brunchen.

Det kalla utbudet på brunchen.

Massor av goda tillbehör.

Massor av goda tillbehör.

Bara att hugga in på det man vill ha.

Bara att hugga in på det man vill ha.

Först serveras man det kalla. Det småvarma plockas fram efter ett litet tag. Men helt ärligt, det kalla är det som lockar mig och familjen mest. Det fanns allt från croissanter, mjukt och hårt bröd, skagenröra, färska stora räkor, rökt och gravad lax, olika sorters sill, rostbiff, skinka, salami, oliver och andra plockdelikatesser, stekt inlagd strömming, ägg, tillbehör och olika sallader. Riktigt fräscht och gott.

Bufféns småvarma utbud.

Bufféns småvarma utbud.

En salig blandning av varmt och kallt.

En salig blandning av varmt och kallt.

Det småvarma var inget som överraskade. Det ställdes fram korv, köttbullar, Janssons frestelse, kyckling, bacon, omelett och potatis. Även det var gott, möjligtvis lite torrt. Det är svårare att anpassa varmhållning och lätt hänt att det blir torrt om det står för länge.

Ost och kex.

Ost och kex.

Mjuka och hårda kakor, frukt och andra godsaker.

Mjuka och hårda kakor, frukt och andra godsaker.

Det fanns något för alla smaker.

Det fanns något för alla smaker.

En efterrättstallrik med gott och blandat.

En efterrättstallrik med gott och blandat.

Desserten dukas fram ungefär halvvägs in i kryssningen. Dessertbordet var dock den största besvikelsen. Nu väntade vi lite med att ta för att slippa köerna men mycket var slut och allt fylldes inte heller på under turen. Påfyllningen på det kalla och småvarma var mycket bättre! Det fanns ost, kex och marmelad, fruktsallad och annan frukt, kokoskaka, pannkakstårta, glass, chokladmousse, pannacotta, rabarberpaj, chokladkaka, kakor, chips, kokosbollar, lakritsgodis och lite tillbehör. Mycket hann bli rätt saggigt och det fanns varken något som stack ut eller var så där fantastiskt gott som man önskar sig, helt okej. Det är lätt hänt att det blir så här när det är buffé. Det är därför vi oftast väljer bort det när vi åker ”Finlandskryssningar” och istället satsar på A la carte-restaurangen.

Hela båten var i princip fylld med bord, både uppe och nere. Det fanns inte mycket springyta för barnen med andra ord. Därför blev 3 timmar lite för långt. Sjävklart hade vi dessutom glömt iPaden i bilen…. Därför blev tre timmar som kryssen varade lite väl långt. 2-2,5 timme hade varit perfekt.

Sammanfattningsvis en mysig kryssning som med fördel görs utan barn, eller med barn som inte har lika mycket spring i benen. Jag funderar på att boka in en till kryssning med Strömma. En julbordskryssning lockar mig verkligen. Älskar julmat och särskilt dyrt är det inte heller!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *