Midsommarhelgen

Oj, vilken underbar helg vi har haft! Jag tycker midsommar är en trevlig helg. Full med trevligt umgänge och god mat! Vädret har i stort sett varit på vår sida. Mycket sol och lagom varmt för att sitta ute på altanen. Visst har det kommit lite regn, men inget som har stört oss och vårat firande.

Här följer en kort uppdatering om helgen som var.

Midsommarafton började lugnt med bara familjen på hemmaplan. Till lunch dukade vi upp en midsommarbuffé med bland annat sillar (testade matjessill för första gången – helt okej men sill i olika inläggningar är godare), gravad lax, gravlaxsås, räkor, grön äggkräm (mycket gott, passar inte bara till matjessill utan till det mesta, rekommenderas!!!), tunnbröd, surdegsbröd, färskpotatis, hemodlad gräslök, gräddfil, rödlök, sallad, smör, ost, nubbe, öl, cola, mm.

Sen packade vi en fikakorg och åkte iväg till klassiskt midsommarfirande i närheten med midsommarstång och små grodorna. Obs! Vi var inte vid midsommarstången på bilden nedan utan vid midsommarstången på bilden ovan. Stången på bilden nedan är från Gustafs förskola (där jag och barnen var och lekte på gården i söndags) men jag tyckte bilden var så söt!

På kvällen hade vi mycket trevliga Charlotte och Anders över på middag. Vi hade grillknytis. Vi började med snacks och mousserande. Till middag grillade vi hängmörad entrecôte, sidfläsk, majskolvar och lök och till detta serverades klyftpotatis, sallad med bland annat avokado och fetaost, vitlöksbröd och massor av såser (bland annat Lohmanders bea och även Lohmanders grillsås). Öl, vin, drinkar och cola till dricka. Glass och svenska jordgubbar till efterrätt. Vi fortsatte med att dricka, äta snacks och godis. I övrigt lekte vi med barnen, både inne och ute (bland annat på studsmattan där C drog på sig ryggskott….), vi spelade Singstar, satt och pratade, lyssnade på bra musik och hade det fantastiskt trevligt!

På midsommardagen firades traditionsenligt Filippas födelsedag med släktkalas vid lunchtid. Vi började med mousserande och snacks. Till lunchen gjode jag det enkelt för mig genom att bjuda på färdiga köttbullar som jag värmde på i ugnen, jag skivade kassler, köpte färdigbakat surdegsbröd från Gateau som jag hade creme bonjour, smör och ost till, hade färdiggjord potatissallad och skar upp en stor grönsallad som jag serverade till maten. Enkelt men faktiskt mycket uppskattat. Det mesta gick åt och jag hade ändå tagit i vad gäller mängder. Öl, vin och alkoholfritt till dricka.

Till efterrätt gällde också principen enkelhet. Färdigköpta glasstårtor från Hemglass (Brownietårta – mycket god, rekommenderas!!!), hembakta Rimbobullar, Pågens vaniljgifflar och Oreo-cookies. Te och kaffe.

På söndagen tog vi det lugnt hemma. Våra och några till av kvarterets barn satte igång en affärsverksamhet på uppfarten till våra hus. Filippa och Gustaf sålde morotskaka, blåbärsmuffins och dinkelmuffins (andra barn sålde saft, rabarber och smultron). 2 kr styck tog vi för kaffebröden. Filippa och Gustaf drog in 34 kronor! Till största delen köpte vi föräldrar av varandras barn, men några förbipasserande tog också chansen till att köpa gott fika. Idag ska tydligen försäljningen fortsätta. De hade riktigt roligt – kul!

På kvällen grillade vi våra klassiska hamburgare till middag. Sååå gott, jag tröttnar aldrig.

Sammanfattningsvid hade vi en riktig toppenhelg!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *