Mumsigt morsdags-fika

Jag älskar muffins. Visst, jag älskar de flesta godsaker det kan jag inte sticka under stol med. Men när jag är på kondis/fik väljer jag gärna muffins eller bulle framför tårtbit och liknande.

I New York åt vi en morgon en av de godaste muffins jag någonsin ätit. Det var en choklad- och cheesecakemuffins. När jag skulle baka till dagens morsdags-fika kom jag att tänka på dessa och letade upp ett recept som skulle efterlikna så mycket som möjligt. Jag tycker att jag lyckades mycket bra. Det enda jag ska komma ihåg till nästa gång är att INTE snåla med cheesecake-fyllningen. Den var rätt rinnig så jag vågade inte ösa på i formarna, utan kastade en del av denna del av smeten. Den stelnade dock perfekt, så ös på nästa gång. Själva cheesecake-fyllningen var det som gjorde pricken över i:et i muffinsen!

Receptet hittade jag på Tasteline. Mina ändringar i parantes.

Choklad- och cheesecakemuffins, ca 12 st

3,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  bakpulver
0,5 tsk  bikarbonat
125 gram  smör
2,5 dl  råsocker (2 dl)
3 st  ägg
1,25 dl  kakao
2 tsk  vaniljsocker
1,5 dl  mjölk
300 gram  philadelphiaost (200 gram)
0,75 dl  strösocker (0,5 dl)
1 msk  pressad citron

Muffinsmet:

Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.
Fyllning:

Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.

Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet. Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.