Bästa rödkålssalladen görs i Crock Pot
Kokt rödkål med söta och syrliga toner är för mig ett klassiskt inslag på julbuffén. Den är ett fräscht inslag på julbordets dignande utbud av salta rätter och mat med fett. Fungerar som tillbehör till exempelvis köttbullar och prinskorv men även som vegetarisk ensamrätt. Rödkålssalladen går lika bra att servera varm som kall. Bästa rödkålssalladen görs i Crock Pot tycker jag. Smakerna kommer fram och krispigheten behålls. Har man ingen Crock Pot funkar det självklart att koka rödkålen på spisen.
Min rödkålssallad är riktigt enkel att göra. Och nyttig! Själv väljer jag att fräsa på kål, lök och äpple innan jag sätter på tillagningen men det är inget måste. Blir faktiskt ingen större smakskillnad, om någon. Lägg bara ner alla ingredienser i din Crock Pot. Låt gå på svag värme i 5 timmar. Smaka av med salt och mer gelé/honung. Lägg i varma, rena burkar och förvara i kyl.
Säger bara, så smarrigt! Tänk att nåt så enkelt kan smaka så gott. Finns risk att jag äter upp all rödkål själv, magiskt!
Rödkålssallad, 2 burkar
1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk smör
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger
2 msk vinbärsgelé eller honung
Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Häll över i en Crock-Pot. Låt gå på svag värme i cirka 5 timmar. Häll upp i rena, varma burkar. Förvara i kyl.
Senaste kommentarer