Min lilla syster årets viktigaste film

Äntligen finns Min lilla syster på dvd/blu-ray/digitalt. Min lilla syster är helt klart årets viktigaste film och enligt mig även en av årets bästa film. Min lilla syster har redan blivit flerfaldigt prisbelönad på filmfestivaler i Sverige och runt om i Europa. Nu är filmen även nominerad till inte mindre än fem Guldbaggar i flera av de absolut tyngsta kategorierna (bästa film, bästa manus, bästa regi, bästa kvinnliga biroll och bästa klippning).

Min lilla syster årets viktigaste film

Min lilla syster årets viktigaste film

Min lilla syster är en film om syskonrivalitet och hur tufft det kan vara att växa upp som ung tjej idag. Stella är precis på väg in i den spännande, men också så skrämmande, tonårstiden. Hennes storasyster Katja är en riktig talang inom konståkning. Stella gör allt för att försöka vara lik sin syster och på så sätt också försöka få lite mer uppmärksamhet av de upptagna föräldrarna. Stella upptäcker att det är något som inte stämmer med Katja. När Stella konfronterar Katja tvingas hon in i en härva av utpressning, manipulation och lögner av sin syster. Stella blir rädd att det ska få förödande konsekvenser för familjen om hemligheten uppdagas så hon håller tyst men mår väldigt dåligt av hela situationen.

En riktigt viktig, bra och sevärd film där skådespelarna gör fantastiska insatser och filmen och Amy förtjänar helt klart sina Guldbagge-nomineringar. Filmen berör och väcker upp starka känslor, hos mig i alla fall, så låt inte dina barn/ungdomar själva se denna film. Se filmen tillsammans och se sedan till att prata om filmen och barnets tankar och känslor efteråt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. minna skriver:

    Hej! Tack för din fina inspirerande blogg. Kan bara hålla med att den filmen är så bra och viktig. Har själv haft en ätstörning med ortorexi. Även om jag numera har ett sunt tänkande kring mat, vila, kroppen så finns alltid åren med sjukdomen med som ett ärr. Jag vet vad dessa flickor, kvinnor går/ gått igenom. Hoppas du får en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *