Mera kvarg till folket

Mera kvarg till folket

Mera kvarg till folket

Känner du dig vilsen i kvargdjungeln? Vet du inte längre vid vilken hylla du hittar dina favoriter? Så börjar jag känna. Det kommer nästan dagligen pressmeddelanden om att nya extra proteinberikade och ”nyttiga” produkter lanseras på marknaden. Många laktosfria dessutom. Det är kvarg, kvargyoghurt, proteinpudding, proteinmillkshake, kefir etc. Vad hände med gröten liksom?! Jag älskar flera av produkterna så inte mig emot, mera kvarg till folket liksom, men utbudet är så stort att man kan bli helt rådvill.

En av mina favoriter är Valio Selection Grekisk Yoghurt Äpple/kanel. Riktigt god och nästan beroendeframkallande. Den har tyvärr utgått och finns inte längre att köpa. Jag vet inte varför men den kanske sålde för dåligt. Valio har också kvarg och kvargyoghurt i sitt sortiment. Nu lanserar Valio en ny smak på den laktosfria kvargen Eila, Päron & Kola. Ät som den är, till enkla efterrätter eller som tillbehör till frukt och bär. Päron/kola är fantastisk krämig och smakrik med tydlig smak av kola och med små välsmakande päronbitar i. Underbart god! Är det ett nyttigt alternativ man är ute efter är det dock inte denna man ska välja men att äta då och då eller som ett något nyttigare alternativ till dessert är den helt rätt val!

Valio Eila, Päron & Kola - godare än så här kan det nog en kvarg inte bli!

Valio Eila, Päron & Kola – godare än så här kan det nog en kvarg inte bli!

Kvargen fungerar också bra att baka med. Den tål nämligen ugnsvärme. Bakboksförfattaren Alisa Bandell har tagit fram flera recept där Valio kvarg används i bakningen. De finns tillgängliga på valio.se/bakamedkvarg. Bland annat finns där recept till en kladdkaka som tydligen ska vara mycket saftig och god. Kvarg ger en krämighet till bakverket och gör bakningen enkel. Det blir saftigt och får en fin fräschör. Räck upp handen ni som inte har kvarg i era lussebullar?! Kvargen kan även användas som topping till bakverken för extra smakupplevelse!

Valio Eila Laktosfri Kvarg säljs i portionsförpackning om 200 gram och finns nu i fyra smaker – citron, vanilj, hallon & blåbär samt päron & kola.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Den där såg bra smarrig ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *