Minska matsvinnet med ResQ Club

Minska matsvinnet med ResQ Club

Räddade sushirullar från Tidningshuset by Pontus.

Något jag brinner för är att minska matsvinnet. Jag försöker på det sätt jag kan bidra till ett mer hållbart konsumtionssamhälle. Jag köper gärna bra mat i butik som snart går ut i bäst-före-datum och tar vara på alla rester jag kan. Bruna bananer blir till goda mellanmålsmuffins för att nämna ett exempel. Jag vet faktiskt inte hur det gick till men på Facebook fick jag nys om företaget ResQ Club. De hade en tävling och jag vann 500 kronor att handla för via dom. ResQ har som målsättning att rädda 1 000 000 portioner restaurang- och cafémat under 2017. Affärsidén är att minska matsvinnet samtidigt som vi konsumenter kan få riktigt bra mat till ett mycket bättre pris.

Sushirullar med teryiakikyckling och spicy lax.

Sushirullar med teryiakikyckling och spicy lax.

Allt sköts vi en smidig app, ResQ. Framför allt på eftermiddagen när lunchen närmar sig sitt slut lägger de anslutna restaurangerna upp det som finns kvar för ett rabatterat pris. När erbjudandet läggs ut får man en avisering via appen. Då kan man enkelt beställa det man vill ha och sedan plocka upp maten. Det är både mackor, fika och mat som erbjuds. En riktig win-win situation. Restaurangerna slipper kasta, vi får bra och god mat och fika till ett fyndpris.

Förutom rullar medföljde det soja, wasabi, ingefära och en liten gaffel.

Förutom rullar medföljde det soja, wasabi, ingefära och en liten gaffel.

ResQ finns idag i 6 länder och numera i 20 städer i Sverige. Men det här är bara början. Jag hoppas fler av er också får upp ögonen för ResQ (bara så ni vet, jag får inget för att tycka detta). Ju fler vi blir, desto fler restauranger kommer att ansluta sig. Jag äskar idén och har självklart redan testat.

Ät rullen som den är eller dela i mindre bitar.

Ät rullen som den är eller dela i mindre bitar.

Jag jobbar vid DN-huset på Kungsholmen. I flera dagar har min favoritrestaurang här i krokarna, Tidningshuset by Pontus, lagt ut Sushi för 50 kr. Ordinarie pris 75 kr. Igår slog jag till och köpte till hela familjen. Vi älskar sushi. Det fanns sju portioner kvar och jag köpte fem av dessa. Det blev lite över som givetvis fick följa med i min lunchlåda idag – lyx! Sushin var i form av greppvänliga rullar med både traditionell och annorlunda fyllning. Jag köpte lite av varje. Mixrullar (lax, surimi, omelett och gurka), Spicy lax-rullar, Yakiniku-rulle och Teriyakirulle. Det medföljde wasabi, soja, ingefära och en liten gaffel. Helt galet gott! Kul att inte bara äta traditionell sushi med tunt skuren fisk, utan som i detta fall även med kyckling och annorlunda kryddningar. Allt var fräscht, hade fina smaker och var perfekt mättande.

Jag kommer garanterat att köpa denna sushi vid fler tillfällen men är också sugen på att testa fler restauranger och caféer. Visst är det en smart grej? Läs mer på deras hemsida och pröva ni också!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Mirre skriver:

    Tycker också man ska försöka återanvända det man har hemma, man kan nog göra mycket på det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *