Moderna tider

Igår var det upprop för Filippa. Det var första dagen i 2:an. Samma fröken som förra året (hon är verkligen TOPPEN!!!), samma klasskompisar och samma klassrum. Det känns tryggt och bra för både Filippa och oss föräldrar. Filippa trivs bra i skolan och med kompisarna i klassen. Hon tycker det är kul med alla typer av lektioner och ser fram emot att lära sig nya saker.

Jag tycker att vi har en mycket modern skola. I klassrummet har de en smartboard, en interaktiv skrivtavla, som fröken använder i undervisningen. Smart! Nytt för i år är att eleverna i klassen ska få en varsin iPad att ha på lektionerna i undervisningen. Gissa vilket jubel det blev i klassrummet igår när fröken berättade detta. IPads är ett fantastiskt hjälpmedel på många sätt. Eleven kan själv på ett lätt sätt söka reda på information, ta kort och dokumentera, etc etc. Ja, användningsområdet är brett och jag ser fram emot att få höra vad mer de kommer att använda den till.

På min tid fick man undervisning i maskinskrivning på mellanstadiet (eller var det högstadiet???). Då var skrivmaskinen häftig. Finns ens skrivmaskinen idag?! Ja, kanske på något dammigt museum… Haha, det var tider det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Nettan skriver:

  Hej!
  I Jontes skola (hela kommunen) så fick alla barnen en laptop som dom ska ha under lektionerna för att göra vissa uppgifter i.
  Den har dom i hela lågstadiet.
  Tyckte först att det var lite överreklamerat men det har visat sig varit väldigt bra för deras utveckling, han är ju bättre på att hantera en dator än vad jag är 🙂

 2. Fröken M skriver:

  haha… då valde dom verkligen russinen i kakan för jag skrev att filmen var rätt menlös och utan egentlig handling – MEN att ögongodiset höll hög klass om man ville vila ögonen på något i brist på bättre sysselsättning 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *