Tema barn

Idag var jag på en riktigt trevlig pressvisning där temat var BARN. Jag fick många bra tips om nya, roliga och praktiska produkter inom områdena leksaker, kläder och inredning. Utställarna var Pierre Robert, Intersport, Micki, Klippan, Stokke och NG baby/Troll. Pierre Robert, Intersport och Micki var de som intresserade mig mest, då de andra företagen är mer inriktade på baby/småbarn. Mina barn är ju 5 och 8 år och något för gamla för bebissaker!

Pierre Robert har precis släppt sin höstkollektion av Young Collection Wool – Underställ (tröjor och långkalsonger), mössor och sockor i glada och lekfulla färger i 100 % merinoull. Ull har flera bra egenskaper, bland annat transporterar ullen fukt och håller kroppen varm och torr. Fuktighet stannar på plaggets utsida och tränger inte in på kroppen. Därför är dessa plagg idealiska att använda som innersta lager mot kroppen.

Pierre Robert har också precis släppt höstkollektionen av Young/Kids Collection – Underkläder med tuff design i häftiga färger gjorda av bomullsstretch och med bred resår i midjan. Dessa kläder säljs i landets dagligvarubutiker.

Jag blev mycket förtjusta i dessa plagg. Mjuka och sköna i fina färger. Blir perfekt i vinter, både till uteleken till vardags och vid fjällenbesök med skidåkning.

Intersport visade upp sin höstkollektion från sitt eget märke McKinley. Mycket snygga och praktiska skidjackor, skidbyxor och overaller. Grymt snygga dunjackor också, även om jag tycker att just dessa inte är så praktiska då de inte är vattentäta. Förutom att kläderna var både snygga och praktiska var de riktigt billiga också. Mycket kläder för pengarna alltså!

Micki visade dels upp utvalda leksaker från sin klassiska leksakskollektion som har älskats i generationer, dels en lite modernare, ny kollektion med leksaker. De har till exempel släppt en modern variant på den klassiska Micki-spisen med elektrisk topp samt tillbehör som cupcake-set, kockrockar, pepparkaks-set etc. De presenterade även sin roliga app – En rolig timme. Det är en app som ger inspiration och lektips för den som vill ha fler, längre och roligare lekstunder med sina barn. Appen finns att ladda ner gratis.

Förutom inspirerande utställare bjöds vi på en 3-rätters lunch komponerad av ”Vilda kocken”, dvs Erik Brännström. Han brinner för att lära barn och ungdomar att laga mat samt har gett ut den egna kokboken ”Full kastrull – mat för unga kockar”. Till förrätt fick vi en mexsallad med parmaskinka, bönor och linser. Huvudrätten var rotsakssoppa med chiliräkor och svamp samt ett helt fantastiskt gott nybakat bröd. Efterrätten var kakao- och chiliäpplen med vit choklad och honungsfraiche. Bästa lunchen EVER!!!!! Skulle få recepten skickade till mig och jag lovar att ni ska få ta del av dessa!!!

Självklart fick jag med en trevlig goodiebag hem. Lyckan är gjord!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.