Motverka eftermiddagsdippen 14:55

Jag är en riktigt morgonmänniska. På morgonen är min knopp och kropp i sitt esse! Fram mot eftermiddagen fungerar jag inte riktigt lika bra, tappar lätt koncentrationen och har svårt att fokusera. Undersökningar har visat att 14:55 är just den tid på dagen då många får svårt att koncentrera sig och det är då vi är som minst produktiva på jobbet. Blodsockernivån är låg efter lunchen och som en följd av detta kommer tröttheten och godissuget. Många slänger då i sig, i hopp om att återfå energi, en och annan godisbit. Men det som kroppen egentligen behöver är näring och långvarig energi.

Får inte öppnas före 14:55!

Får inte öppnas före 14:55!

För att hjälpa oss att göra bättre val i situationer som till exempel denna har GoGreen tagit fram Go Raw. Go Raw är en serie färdiga raw food-mixers med ingredienser för att göra bollar, bars och fröknäcke. Dessa olika mixers gör det enkelt att göra sina egna näringsrika och nyttiga raw food-snacks på bara några minuter. Perfekt att fixa ordning hemma och plocka fram vid 14:55, var du än befinner dig.

Raw food-mixers från GoGreen.

Raw food-mixers från GoGreen.

Recepten till Go Raw är skapade av hälsomatexperten Jacob Wismar. Mixerna är sammansatta för att smaka gott och för att behålla så mycket näringsämnen som möjligt. I serien ingår förutom mixers för bollar, bars och fröknäcke även chiafrön samt hampafrön.

Go Raw-mixerna är ett riktigt genidrag! Raw food-trenden är verkligen het just nu och växer allt mer. Vi blir fler och fler som vill testa på att laga och äta raw food. Många kan dock uppleva att det för att göra detta krävs ordentlig planering och stora inköp men med dessa mixers kan man inte skylla på att man måste ha massa olika ingredienser hemma för att göra nyttiga raw food-snacks. Det räcker egentligen med enbart mixerna och vatten. Däremot står det en fritt att sätta sin egen prägel på bollar, bars och knäcke genom att smaksätta med olika kryddor och tillsätta egna valfria ingredienser. Det här måste ju vara en av årets bästa produktnyheter! Nu ska här fixas nyttiga snacks!!! Självklart kommer jag visa godsakerna när jag är klar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *