Manifest för hopplösa

Har ni läst ungdomsboken Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn (känd från humorduon Åsa & Gertrud) som utkom 2014? Boken blev oerhört hyllad av många, inte minst i media. Boken handlar om Emanuel Kent, en antihjälte i tonårsupplaga med stor näsa, finnar och fjun på överläppen. Nu följer Åsa upp succén med boken Manifest för hopplösa. Emanuel Kent är tillbaka. Han har insett vikten av att ha mål i livet. Även ett ouppnått mål är ett mål. Så han gör ett manifest för sig själv (och andra hopplösa). Främst går manifestet ut på att undvika förändring, att ducka.

Åsa Asptjärns böcker om Emanuel Kent.

Åsa Asptjärns böcker om Emanuel Kent.

Boken är full med pinsamma situationer som Emanuel inte är särskilt bra på att hantera. Allt som kan gå fel går fel! Man kastas tillbaka till sin egen tid när man stod där och balanserade mellan barn- och vuxenvärlden och de känslor som virvlade omkring inombords. Hög igenkänningsfaktor och mycket humor! En mycket läsvärd bok, både för vuxna och ungdomar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *