När fantasin tryter
Just nu är mitt huvud fyllt av tankar inför julen. Vad vi ska köpa till alla i julklapp är en svår fråga. Det börjar bli dags att samla in önskelistorna. Det kan göra det hela lite lättare.
Julen firar jag, Mattias och barnen tillsammans med mina svärföräldrar och två av svägerskorna i en stuga i fjällen. Precis som vi gjort de senaste jularna. Vi kör knytiskonceptet för julmaten så att ingen ska behöva slita ihjäl sig. Snart börjar det bli dags att dela upp de stora matposterna som julskinka, lax, köttbullar, Jansson och allt annat gott man vill ha på julbordet.
Vad gäller julgotter planerar jag att baka ytterligare en omgång saffransbullar, korintkakor, wienernougat och knäck. Listan kommer säkert att fyllas på.
Samtidigt som tankar kring julen snurrar i huvudet ska man komma på vad man ska äta till middag. Fantasin är lika med noll just nu. Då kör man på de säkra korten och tar fram favoriter i repris. Kvällens middag blev ugnsbakad lax endast toppad med salt, peppar, citron och färsk persilja. Till detta ugnsbakade grönsaker för den som vill ha det och ris till den som föredrar det. Fetaostsås (kvarg blandat med mosad fetaost, salt och peppar) och Sweet chili-sås (kvarg blandat med sweet chili-sås). Grönsaker såklart. Mycket god middag även om det känns som om vi kört fast i gamla hjulspår!
Senaste kommentarer