Naturlig vardagslyx för alla

Som jag har skrivit vid flera tillfällen redan blir jag mer och mer intresserad och besluten om att få in ett naturligt miljötänk i min vardag och bidra till ett mer hållbart konsumtionssamhälle. Det kan vara allt från stort till smått. Ta vara på rester, bli ännu bättre på återvinning, äta mer vegetariskt, köpa ekologiskt/närproducerat och så vidare.

Jag har kommit ganska långt i detta tänk vad gäller mat och dryck men jag måste bredda mig. Hud- och hårvård känns prioriterat. Tänk bara på sånt som tvål, kräm, tandkräm, deo, parfymer, hårprodukter. Allt detta och lite till har vi direkt in på skinnet. Vem vet vad för skräp vi utsätter oss för?! Nej, jag vill slå ett slag för produkter med vårdande och miljövänliga ingredienser, utan tillsatser av konstgjorda färgämnen och parabener. Produkter utvecklade med respekt för människa och natur.

Som tur är finns det sådana här produkter på marknaden och då intresset bland konsumenterna bara växer kommer fler aktörer och sortimentet breddas hela tiden.

Produkterna inom ELW-serien från Apoteksgruppen är ett bra exempel på detta. De är speciellt framtagna för att vara skonsamma mot såväl människan som miljön. ELW-serien rymmer allt från stylingprodukter, ansiktscremer till handtvål och nu utökas sortimentet.

Stylingprodukter från ELW

Bland de nya produkterna finns bland annat tre hårstylingprodukter som jag fått hem för test. Dessa är styling mousse, styling wax och styling mist. De är oparfymerade och skonsamma mot såväl människa som miljö. De är nämligen svanenmärkta och rekommenderade av Astma och Allergiförbundet.

Jag har testat både mousse och mist och de fungerade jättebra för mitt hår. Gick bra att forma frisyr och den höll sig på plats ungefär så länge som en frisyr brukar hålla. Praktiska flaskor som gör det lätt att endast få önskad mängd. Snygga att se på också.

Wax använder jag inte, men det ska jag använda till att forma sonens frisyr med. Just vad gäller barnen är det extra viktigt tycker jag att tänka på vad man utsätter dom för. Att använda mer naturliga produkter på dom är högprioriterat!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *