No Fairytales

Tortillabröd från No Fairytales. Denna innehåller grönkål.

Tortillabröd från No Fairytales. Denna innehåller grönkål.

Jag har precis fått hem produktprov på en ny sorts tortillabröd (obetalt varuprov) som tillverkas av företaget No Fairytales. Tortillabröden är gjorda av 45 procent färska grönsaker och är därmed en kylvara. Just nu finns dessa bröd i smakerna rödbetor, morot och grönkål. Med sitt höga grönsaksinnehåll är de både en källa till fibrer och näring samtidigt som de innehåller en tredjedel mindre kalorier än vanliga tortillabröd. Färgen kommer naturligt från grönsakerna. Perfekt sätt för vår tacoälskande nation att få i sig mer grönsaker!

Tortillabröd som innehåller rödbetor.

Tortillabröd som innehåller rödbetor.

Jag älskar färgen på bröden. Livar verkligen upp en grå vardag. De smakar lite annorlunda än vanliga tortillabröd. Vet inte om jag vid ett blindtest skulle kunna pricka in vilken grönsak de innehåller men de har en ”grön” smak kan man säga. Smakintensiva. Är lite skeptisk till att barn som är vana vid de vanliga bröden kommer att vilja ersätta med dessa. Jag gillar i alla fall den mjuka konsistensen och tycker smaken är helt okej.

Ganska läcker gulgrön färg på Grönkålstortilla.

Ganska läcker gulgrön färg på Grönkålstortilla.

Håll utkik i kyldisken.

Håll utkik i kyldisken.

Negativa sidan är att bröden är ganska dyra. Cirkapris 25 kronor för en förpackning om fem bröd. Blir dyrt i en familj som vår där det inte finns någon mättnadsgräns när det kommer till tacos och därmed åtgången av bröd/chips.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.