God och nyttig soppa på ett kick

Allt man behöver till en god och mättande soppa

Allt man behöver till en god och mättande soppa

Idag har det varit riktigt oväder här i storstan. Visserligen 3-4 plusgrader, men det har blåst fruktansvärda kalla vindar och växelvis snöat resp regnat småspik. Burr…. Vad passar då inte bättre än en värmande, matig soppa?! Valet föll på en hemgjord tomatsoppa toppat med stekt kycklingfilé och gräddfil för bättre mättnad. Självklart en bit bröd till soppan för att få i oss de nödvändiga kolhydraterna.

Kokad tomatbas

Kokad tomatbas som ska mixas slät

Till min hjälp hade jag glada barn och mitt kraftpaket mixern Oster Versa. Versan har ett sopp-program som mixar soppan slät på ett kick.

Tillsätt naturell yoghurt

Tillsätt naturell yoghurt

Välj sopp-programmet på Oster Versan

Välj sopp-programmet på Oster Versan

Oj, vilket kraftpaket. Soppan mixas samman och blir slät och silkeslen

Oj, vilket kraftpaket. Soppan mixas samman och blir slät och silkeslen

Kökets tre bästa medhjälpare in action!

Kökets tre bästa medhjälpare in action!

Vi tillagade själva tomatbasen till soppan i kastrull. När basen var klar hällde vi ned den i Versan, tillsatte den naturella yoghurten och satte på sopp-programmet. Helt fenomenalt! Bara efter en kort stund hade vi en slät väldoftande tomatsoppa klar. Bara att ställa fram på bordet tillsammans med den stekta kycklingen, gräddfil, bröd och pålägg.

En nyttig och god krämig slät soppa redo att serveras

En nyttig och god krämig slät soppa redo att serveras

Soppan var riktigt smakrik och fantastisk god trots sin enkelhet. Med kyckling och bröd blev det en mättande och bra middag. Billig dessutom. Soppa är verkligen perfekt en ruggig dag som denna.

Tomatsoppa, 4 port

1 gul lök
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 dl vispgrädde/mjölk/naturell yoghurt
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Hacka den gula löken fint. Fräs i lite smör i kastrull. Tillsätt vatten, krossad tomat och buljongtärning. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädde/mjölk/yoghurt. Mixa soppan slät med handmixer/mixer. Servera med tex stekt kyckling och gräddfil och en smörgås på sidan om.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *