Ny favorit på Lindahls kvarg

Nya smaker på Lindahls kvarg

Nya smaker på Lindahls kvarg

Som jag skrev tidigare i veckan har Lindahls mejeriprodukter precis lanserat nya smaker i sitt sortiment av den populära proteinrika kvargen. Nyheterna är Lindahls laktosfria Kvargyoghurt vanilj-hallon och vanilj-blåbärSooty Razz med hallon-lakritssmak, Choco Blanco med vit chokladsmak och kvarg med smak av Vattenmelon. För inte så länge sedan kom denna även med smak av Päron. Jag och barnen har nu testat dessa nyheter och har en ny favorit på Lindahls kvarg.

Smaktest av Lindahls kvargnyheter.

Smaktest av Lindahls kvargnyheter.

Sooty Razz har en mild smak av hallon-lakrits. Smakerna är rätt diskreta och det är svårt att avgöra om den smakar hallon eller lakrits eller en kombination av båda. Tycker inte att den påminner om men favoritgodis Hallon/Lakrits-skallen. Den smakar bara annorlunda. Absolut inte äcklig men det är inte en smak jag föredrar eller vill ha på min kvarg. Sötsliskig på något sätt.

Ny favorit på Lindahls kvarg - Choco Blanco!

Ny favorit på Lindahls kvarg – Choco Blanco!

Choco Blanco har smak av vit choklad. Visserligen vet jag inte om den smakar vit choklad men den är fantastiskt god! Den är precis lagom söt men ändå frisk och syrlig som en kvarg ska vara. En ny favorit jag hoppas kommer i större förpackning. Den kommer jag garanterat köpa hem flera gånger.

Vattenmelon har en frisk fruktig smak. Smakar sommar. Lite syntetiska smaker vilket drar ner betyget men annars jättegod! Päron är likaså den frisk och fruktig och smakar verkligen päron. Jättegod!

Vad gäller storleken på förpackningen tycker jag 150 gram är lite för små i storleken. Jag föredrar 200 eller 250 grams förpackningar.

Samtliga sorter ovan är helt utan tillsatt socker. Visst, de är sötade med artificiella sötningsmedel vilket givetvis troligen inte är bra för kroppen. Det finns forskare som anser att det är farligt för hälsan och de som anser att det inte är någon fara så länge man inte får i sig mycket stora mängder dagligen. Som konsument får man helt enkelt göra ett aktivt val. Jag äter ofta smaksatt kvarg då jag tycker det är praktiskt och mycket gott även om det bästa vore att köpa naturell kvarg och smaksätta själv med ekologisk sylt, tinade eller färska bär eller färsk frukt.

Kvargyoghurten hittade jag tyvärr inte, varken i vanliga kvarghyllan eller i det laktosfria sortimentet i de affärer jag brukar handla i. Men jag håller ögonen öppna! 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *