Nyttigt och gott med färsk fisk

Jag älskar fisk! Färsk, nyfångad fisk är helt klart bäst! När jag tänker tillbaka på min och familjens semester i Sälen för några år sedan då vi bland annat fiskade regnbåge som vi åt och lagade till vattnas det i munnen. Det är både nyttigt och gott med färsk fisk. Man kan ju köpa hem hel, hyfsat färsk fisk från fiskaffären och laga till och det gör jag då och då. Kvällens middag blev hel, färsk röding.

Ugnsbakad färsk röding.

Ugnsbakad färsk röding.

Röding är en riktigt god fisk tycker jag. Rött och fint, välsmakande kött. Lite mindre i storlek och lite mindre fet än laxsläktingen men ändå rik på fleromättade omega-3 fettsyror. Den går att köpa filéad men jag valde denna gång att köpa hela fiskar.

Röding med kokt potatis, grönsaker och sås - fisk när den är som bäst!

Röding med kokt potatis, grönsaker och sås – fisk när den är som bäst!

Man kan tillaga rödingen på lite olika sätt. Jag gillar att krydda fisken med salt och peppar, fylla den med citronskivor, smörklickar och färska örter. Sedan bryner jag på fisken i smör i het panna innan jag ugnsbakar den på 200 grader i ca 10 minuter. Kokt potatis och grönsaker till. Som sås kan du göra en enkel kvarg- eller creme fraiche baserad sås med salt, peppar, röd rom och dill och/eller servera fisken med den smakrika skyn som bildas i formen från smöret, citronen, örterna, fisken och kryddorna. Ljuvligt gott!!! Inte en smula blev kvar av fisken!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *