Nybakt limpa
Visst blir man enormt bull- och sötsugen när man, som i alla fall vi storstadsbor ofta gör, passerar en Pressbyrån eller 7-eleven som ständigt bakar sina goda bullar och wienerbröd och dofterna sprider sig vida omkring?! Likadant nu när vi går in i våra mataffärer. Bake off-ugnarna verkar ständigt gå varma.
Häromdagen på min lokala Hemköp kände jag doften av nybakt bröd. Egentligen skulle jag inte handla just bröd men jag blev så sugen av dofterna. En nybakt, lagom varm bake off-limpa från Pågen fick följa med hem. Jag valde en lite grövre variant med råg som var osötat och hade hög andel fullkorn och kostfiber. Det fanns minst 8 olika sorter att välja bland.
Jag var enormt sugen på att hugga in på brödet på en gång men jag höll mig till frukosten dagen därpå. Den var lika fin då även om den inte längre var lockande ljummen. Limpan var precis lagom grov. Den hade ändå det där limpfluffet som vissa familjemedlemmar föredrar. Smaken var fin och det grova gav bra tuggmotstånd och mättnadskänsla. Kanterna blev något för hårda, speciellt för de som vill ha flufflimpestuket. Har man inte tid att baka själv och gillar denna typ av bröd är Pågens bake off-limpor ett mycket bra alternativ.
Senaste kommentarer