Nybakt limpa

 

Råglimpa från PågenVisst blir man enormt bull- och sötsugen när man, som i alla fall vi storstadsbor ofta gör, passerar en Pressbyrån eller 7-eleven som ständigt bakar sina goda bullar och wienerbröd och dofterna sprider sig vida omkring?! Likadant nu när vi går in i våra mataffärer. Bake off-ugnarna verkar ständigt gå varma.

Bake off - nästan som hembakt

Häromdagen på min lokala Hemköp kände jag doften av nybakt bröd. Egentligen skulle jag inte handla just bröd men jag blev så sugen av dofterna. En nybakt, lagom varm bake off-limpa från Pågen fick följa med hem. Jag valde en lite grövre variant med råg som var osötat och hade hög andel fullkorn och kostfiber. Det fanns minst 8 olika sorter att välja bland.

God morgon!

Jag var enormt sugen på att hugga in på brödet på en gång men jag höll mig till frukosten dagen därpå. Den var lika fin då även om den inte längre var lockande ljummen. Limpan var precis lagom grov. Den hade ändå det där limpfluffet som vissa familjemedlemmar föredrar. Smaken var fin och det grova gav bra tuggmotstånd och mättnadskänsla. Kanterna blev något för hårda, speciellt för de som vill ha flufflimpestuket. Har man inte tid att baka själv och gillar denna typ av bröd är Pågens bake off-limpor ett mycket bra alternativ.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *